Thursday, August 12, 2010

SIAPA LEBIH BIJAK??


Kejadian ini berlaku di dalam sebuah pernebangan Boeing 767 dari New York ke Malaysia. Kelihatan seorang gadis cantik molek sedang duduk bersebelahan dengan seorang peguam cerdik pandai. Otak peguam yang bergeliga itu terus bertanya gadis tersebut untuk bermain teka-teki. Gadis yang dalam keletihan & penat tidak berminat & dengan sopan santun ditolak permintaan peguam tersebut . Peguam berasa tidak puas hati & berasa direndah-rendahkan maka diajaknya gadis untuk menjawap teka-tekinya. .

Peguam berkata" saya tanya satu Teka-teki ,jika u dapat jawap I pay u RM500 but if u tak dapat jawap u only pay me RM5.00 !!! amacam ?

Maka gadis tersebut menerima cabaran peguam tanpa segan-silu.

Peguam terus memulakan teka-teki yang pertama : " Berapa jauh jarak diantara Bumi dan bulan??"

gadis tersebut diam selamba dan membuka dompetnya mengeluarkan wang RM5.00 menyerahkan kepada peguam tanda kalah.

"Sekarang giliran u" cabar peguam! ..

Maka gadis acuh tak acuh bertanya : " Apakah haiwan yang naik bukit dengan tiga kaki dan turun bukit dengan empat kaki "

Peguam tersebut terus mengeluarkan computer dari begnya dan terus mencari maklumat, tiada jawapan... Dia terus memasangkan Modem dan mencari dalam internet ..tiada jawapan .Dengan putus asa,peluang terakhir dia mengirim e-mail kepada setiap kawannya yang bekerja sebagai Doktor, lawyer. scientice, arkitek, namun tiada yang dapat menolongnya.

Setelah sejam bergelut untuk mendapatkan jawapan akhirnya peguam tersebut mengaku kalah dan mengejutkan gadis yang telah tertidur dan menyerahkan RM500.00 tanda kalah.

Dengan perasaan ingin tahu, peguam bertanya apakah jawapan untuk teka-teki tadi?

Dengan selamba, gadis itu membuka dompetnya dan mengeluarkan note RM5.00 dan menyerahkan kepada peguam tersebut dan menjawap : "Tidak Tahu"


**hoho..tue la..jgn pandang org seblah mate...hihi :P padan muke!!ternyata gadis tue lagik bijak dr encik Lawyer ituew!!!huhu..woot woot woot!!! :P

xXhugsnkissesXx

5 comments:

eMMe said...

ape jawapan dia jujue?takde sambungan ke cite ni? hehehhee...

jUliANa^sAlLeh said...

hehe..jawapan die pon kite tatao..hehe..akak nak bagi RM5 ke RM500 kat kite??hihi :P

eMMe said...

jujue, RM5 ke RM500 ke, tak mau kasi jugek...hahahaha...

-LeGOlaS- said...

apis tau... lembu mkn aiskrim.. turun bukit aiskrim dia dah habis.. dia pki la 4 kaki..masa naik dia pgg aiskrim tu..

jUliANa^sAlLeh said...

kak emme: :P hehe

apis: urghhhh..salah2..haha :P