Monday, December 1, 2014

Kembang Setaman ke Semangkuk???

Alhamdulillah..Jumaat nie cukuplah si tenit 8 bulan dalam peyut ibu nie.. :) 
tengok2 jarii..hoiiiiii~~~* kembang setaman..hahaha..tokyahla berangan sangatttt kan badan tue macam 8 bulan lepaih haihhh!!!segalanya dah kembang setaman dah..bukan setakat peyut..jari jari pon dah memontokkan diri..haiiilaaaaaaa~~~*

sejak masuk 6 bulan i olls dah tanggal cincin semua simpan ajer..tokleh pakai dahhhh~~~* huuuuuuu..mule mule maciam rase takde ape ape pom..tapi bile bangun pagi je rase macam sengal sengal kat tangan..lepas tue rase kebas ajeeee..mengadu kat Mr Ir Z, dia wat muke keshiannnn ngan urut urut jari je sambil cakap "biasela mok, jari u makin mengembang" seeeee, mane i olls tak mengembang??laki sendirik panggel i olls mok!!!huhuhu :P then one day i olls bukak cincin barula jari tue cakap "baru boleh bernapas aku nie" hoiiiii~~~~* tak hagak2..len kali cakapla awal2 yang ngko terseksa kene sepit ngan cincin tue..wat malu guweeeee je..hehehe :P so, maka now xdakla cincin di jari manis ku..kerana ketembunan jariku..huhuhu..

mintak tolong Mr Ir Z picitkan kaki pon baru perasan buku lali dah takdoooooo..hahaha :P tembun sungguh nie!!!

ambik gambau pom rase macam whale dah i olls nie..

urghhhhh..makin dekat makin berdebar..expected due date end of Jan tapi mase pergi scan doc kate baby macam kua tengah2 Jan..haishhhhhh..takotnyeeee ade!!!excited pon ade..huhuhu :P 

ape ape pon nak mintak doakan i olls and baby sihat2 sahaje sampai dia kua eh??

skang nie ohoiiiiii..rajin betol mengkick ibu and ayah dari dalam..kadang2 tengah gurau dengan ayah dia pon, dia kick..kadang2 berombak2 perut macam simfoni pulak die dalam tue..hehehe :P belom lagik kire bile nak tido dia sibuk kick ibu dalam tue..kadang2 kol 4 terjage dah sebab ade orang kejut ibu..bergoyang2 peyut tue kadang2 dibuek eh..hehehe :P 

Mr Ir Z pulak makin risau..sebab kadang2 die tido terganas..so, dia takot je tertolak peyut i olls..sebab dah ade kes die mengigau..hahaha :P so, solution we olls kene beli baby cot..bahaya ayah tue baby sebab dia penah je siku ibu..kang awak kene pulok..huhuhuhu..

baby still breech lagik tapi nurse and doc cakap masih ade mase untuk die berpusing2 lagik dalam tue.. :)

Alhamdulillah rezeki kenit nie pon muraaahhhhh sangattt!!!! Alhamdulillah buat semua!!!! atok dengan uwan belah ibu dia nie excited jangan ceritala..cucu 1st kan..diorang sponsor stroller, carrier attach kat stroller tu, baju2, barut, selimut, mcm2 la lagiiii~~~*..hehehe..makngah yantie pon sekarang nie asal kua jenjalan je masuk kedai baby je..lepas tue msg cakap "weyhssss..aku terbeli nie..terbeli tuuuu~~~*" hahahaa..ibu gelak jeee..ibu pom suke sebab ade bib yang ibu nak beli tue ayah tak kasik tapi makngah yantie dia dah belikan..heheheh :P time acihla!!!!! :) nani ema pon same..belikan bekas baju die yang comels!!!!bekas baju kotor, bakul susu yang bakal dijadikan bekas nak pergi spital nanti nie..siap belikan botol susu jenama tupperware lagik tau!!!! :) hehehehe..

Side Mr Ir Z pulak, akak dia kate nak belikan baby cot..sebab dia asyik dengar i olls ckp nak yang kayu putih tue so, dia ckp nanti die bagi duit soh kitorg beli..alhamdulillah!!!! :) hehehe..murah rezeki kenit nie..so, ayah and ibu kene beli bedding set and tilam la nanti..hihihi :) mule2 memang peruntukan untuk baby cot dah ade..duit deposit dewan mase kenduri kawen dulu i olls simpan sampai skang tak bergune2 nak buat beli baby cot lah..Mr Ir Z boleh blur..duit deposit dewan???haaaa..nampak tak binik awak nie pandai menyimpan..kalau dia pegang mst dah abis awal haritu laieeee..hihihihi :P so, duit tue nak beli la breast pump..ingat nak beli Eve Love Flexi tapi akak Mr Ir Z dah survey merata diorang cakap dah discontinue ganti Eve Love Lilly..dah survey harga dalam RM599..sekali semalam mak Mr Ir Z pulak bagi duit soh beli breat pump..adohhhhh..segan nak terima sebab mak bukan kerja pom..manela die korek duit..tapi dia sungguh2 nak beli something..lagipon dia ckp takkan saya tak beli ape2 untuk cucu saye..semua cucu saye dapat something dari saye..haishhhhhh...segannnnnn noks!!!!!tapi biler difikirkan betol juge kan..cucu dia..so, terima la.. :) so, duit deposit dewan tue buat beli set pantang i olls jela..hieeeee~~~~* :) 

so, kesimpulan barang2 baby alhamdulillah dah lengkap..sebab ibu dah tak larat nak jalan dah..semalam last lengkapkan..tinggal nanti nak basuh je.. :) hehehehe..nasib baiklah dapat voucher jusco RM120, so smlm shopping total RM226 bayar RM106 je..semua sebab i olls nakkkkk sangat bantal lembu KIKO tueeee..hihihihi..tension je Mr Ir Z bile dengar binik die berzikir nak bantal baby gambar lembu RM53..hahahaha... :P namepon mengidam kannnnnnn..hahaha :P 

so, InsyaAllah semoga sihat2 sahaja hendaknye... :) semoga baby lahir dalam keadaan sihat dan ibu pon sihat..harap2 normal la kan...huuuuuu..

so, i olls tinggalkan u olls dengan gambar paus merah ye???hieeeee~~~*




nie semua mase p anta my kezen ke Poli Ungku Omar last 2 weeks..hoishhh..nasib amik homestay..sampai2 je terus pengsan..sedar2 Mr Ir Z kejut cakap dia nak pergi beli kueh..nak ape2 tak??ngan mamai2 bangun nak ngekorrrr..hahaha..binik kuek ngekorrrr ma..kekeke.. :P 

so, till then..doakan kami sihat2 ye aunties and uncles!!! :) 

xXhugsnkissesXx


Monday, October 27, 2014

Batokk

huiiii..kong kong kongggg jadiknyeee..hadoiiii..xleh menahan betol batok dikala muncit muncit nie..bile malam nak tido, adoi senak nyeeee perot!!!!rase tak selesa tue sangat sangat ok!!!nk batok pon xtau macam mane..nak kene tahan je ke, atau kene cover?? tapi yang penting i olls kene make sure batok mengiring sebab kalau xmengiring perot sengal..hadoiiiiii..tue la..aritue Mr Ir Z dah pesan..jangan dok meleseh leseh sangat kat dia, sebab dia ngah batok..dah i olls tak dengar kate kan..merasa la skang..huhuhuhu..dah di usia 26 minggu nie dengan batok..hadoiiiiii..seram ok!!!!sebab macam kesian kat baby..aku batok kuat2 nie ade effect kat baby ke ha??hmmmmm..sorry sayang..ibu akan cuba start harini amik madu dengan lemon eh???sian awak terganggu dalam tue kan??ibu pon xrase sangat awak gerak2 sebab asyik batuk batuk je ibu nie..i olls tau i olls nie kalau batok memang lame and jenis batok kering tue..hadoiiiii..tabahla badan, hati and baby..marilah kite google carik ape yang bagus untuk ibu menandung kurangkan batok..

semoga i olls sihat sihat sahaja and baby pon same..amin!!!!

nie antara cara2 untuk treat cold & cough during pregnancy..


xXhugsnkissesXx

Friday, October 17, 2014

RINDU SANGAT

Hmmm..titik..noktah..RINDU sangat dengan arwah atok..rinduuu sangat..dah lame julie tak jenguk atok..julie rindu atok..bile nampak je orang tua sebaya atok mesti teringat atok..julie mintak maaf raya haji haritu julie tak sempat pegi jengok atok..julie mintak maaf sgttt..tapi percayalah atok, julie tak pernah lupa pasal atok..kadang kadang tiba tiba julie tanpa sedar cerita pasal atok..macam teringat ingat aje..banyak kenangan dengan atok sebab dulu julie atok jage kan?? hehehehe

Julie ingat mase julie kecik atok manjakan julie sangat..hehehe..cakap je nak ape mesti atok tunaikan..hahaha..atok sediakan 3 bekas kaca letak duit syilling tue penuh dengan duit syilling..untuk julie ngan adik pergi beli ape yang kitorg nak..takyah panggil jerit jerit atok kat kebun comel dia tue..setiap hari atok akan make sure bekas tue penuh..tak penah susut duit syilling dalam tue..hehehe..atas beranda pintu masuk, atas tingkap dan atas almari..

Lepas tue atok selalu marah bile ayah kasik duit belanje rm2 ke rm3 je mase sekolah rendah dulu..patutnye cukupla kan sebab tahun 90an tue murah lagi..tapi dia cakap "apo nak dimakan eh dek budak tue nanti kek sekolah??" Jd nak taknak terpaksala ayah bagi julie duit belanje rm5 ke atas sehari..kaye betol julie mase tue..hari hari makan cornetto..hahaha..

Atok sukeee sangat hisap rokok walau cucu kesayangan dia nie xboleh pegang rokok atau mancis..jadi cucu dia nie suke dengki..lepas abis mengaji atok jemput dekat rumah nenek mengaji mesti atok tanye nak breakfast kat mane?? (Kalau mengaji pagila, kalau mengaji petang xdela)..nanti cucu dia 2 orang nie dengki mesti ajak pergi gharizah cake house kat Ampangan tue..hahaha..tak mainla makan dekat restoran ana ke kedai2 makan dekat benteng ke..ke gharizah cake house terus..yela..situkan aircond..nanti atok takleh isap rokok, so cucu cucu gembira..hahaha..tapi selalunya kat situ yang selalu breakfast mesti orang pakai smart2 and kerja office..diorang selalu pandang atok dengan cucu2 dia nie sebelah mata ingat kitorang xde duit..sebab pergi mengaji pakai baju kurung senteng, tudung senget benget ikat..dulukan xde tudung cantik2 awning mcm sekarang..lepas tue atok pulak dengan baju pagoda, kain pelikat ikat senteng, kasut itam lusuh bertanah liat..hahaha..tp pekerja gharizah rilek je sebab atok memang pelanggan tetap dengan 2 org cucu dia tue..hahaha..siap sblm balik tapaw kek lagi..hahaha..padahal breakfast makan nasi lemak jugak kat situ..kalau makan kat restoran ana baru rm1 asenye..melampau tekak cucu atok nie kan?? hahaha
Tapi paling banyak kenangan julie la..ibu cakap kecik kecik dulu penahla atok excited sangat nak tukar napkin julie mase julie kencing, atok terletak julie atas sarang semut..ape..meraungla julie bontot kene geget semut..merah bontot..hahaha..

Belom lagi pagi2 xmandi tau tau dah naik bas pergi seremban ngan atok..mase kecik2 la..pusing pusing seremban makan dekat restoran fatimah..tapi tak bayar..nanti ayah keluar lunch dia pergila situ tanye kot2 kite ade dtg makan sebab dia kene bayar..hahaha..sian ayah..sabar jela kan?? mase nie julie rase mase julie 2,3 tahun kan?? hadoiiiii..kelakar atok nie..

Rumah paklang dekat depan sekolah sri klana mase dlu..tapak centre point skang..sebab depan sekolah paklang meniagala coklat, keropok and air air untuk budak2 sekolah lepas diorg balik..so, 1 hari julie menangis2 nak unifrom sekolah..balik rumah puasla atok cakap dengan ayah suh belikan uniform sekolah ntok julie..mula2 ayah buat taktau je..tp sebab atok asyik bebel je, ayah pon surrender, dia belikanlah uniform sekolah utk julie..esoknye kite pergi umah paklang naik bas dengan pakai uniform sekolah tue..sekali atok tak jumpe julie sebab julie same macam budak2 lain..julie kan tinggi..tp atok xmara julie, balik tue atok marah ayah cakap susah nak carik julie..hahahaha..apeda atokkk!!

Mase julie demam mase baby dulu..berlari atok naik bas dengan julie xmandi, atok pon serabai2 pergi anta julie kat sekolah ibu kat SMK KGV tue..terperanjat cikgu2 tengok atok dengan julie serabai..terus cikgu suruh ibu ambik cuti..hahahaha..atok memang macam tue..main bantai je..asal boleh..hehehe

Setiap kali sebelum pergi sekolah petang kene makan tengahri dulu..atok akan duduk depan cucu atok berdua nie make sure kami makan..menu wajib sup..hehehe..sup mest kene ade..lepas tue dia mesti beli sambal tumis ikan bilis..padahal dia tau cucu dia nie xmakan bawang (masa tuela, skang makan) and ikan bilis lembik2..kalau garing xpe..so, gigihla dia tolong asingkan bawang, ikan bilis dengan sambal.. :) 

Hmmmm..banyak sangat kenangan dengan atok..julie rindu atok..nanti atok nak ade cicit..nanti julie akan mase sure dia kenal onyang dia..atok yang palinggg ibu dia syg... :) 

Alfatihah untuk arwah atok tersayang Safran bin Ahmad..

P/s: atok..kenapa tak cakap atok ade anak mat salleh name Peter Safran..kaye dia tau..dia buat cite the conjuring dengan anabelle..hehehehe..feymes atok kan lepas atok xde??

xXhugsnkissesXx

Thursday, October 16, 2014

oppppppsssssss~~~* cam tak pecaya jeeeeeee

baby abang google tepanjat
 
hmmmm..terperanjat tak???terperanjat takkk??? i olls update belog dalam temph mase terdekat..huhuhu :P hmmmm..sebnanye kan..entahla..harini macam berkecamuk sikit fikiran tue..macam berkacau kacau boleh jadik cendol ABC kot..hmmmm..hontahlaaaaa..baby pon dok active je tolong ilangkan kecamuk ati ibu..hehehe :) thanks syyyyggggg!!! nanti ibu belanje baju, sua, setokin omel2 eh???tapi ayah cakap kecik kecik pakai biase biase jeeee..huuuuuuuu..tapiiii!!!!!!!!terpaksala ibu ikot cakap ayah..huhuhu..nanti awak dah kua ibu melanje eh?? *wink* hehehehe

sebab berkecamuk..jadi macam takde idea je nak tulis ape..tapi nak membebel..acahne??? :P hehehe..terima jela kan bebelan i olls harinie..susah susah u olls click je pangkah tue..kalau nak click iklan boleh aje...hohohohoho :P *ade ke lagik iklan dek non oiiiiiiiii* blog berdebu berpasiaq sampai leh tanam pokok ade ati nak beriklan iklan bahai...huuuuuuu.. :P 

ape eh nak makan arinie???bosanlaaaa..malas semua ade.. :P hurmmmmm..kalaula ikotkan ati nak jeeee benti keroje..huhuhu..tapi memikiokan zaman sekarang nie kan..minyak dah nek doposen..nie GST nak dilaksanakan *ecewah..dilaksanakan* hhahahaha..memacam laie la..umah pon naik harega..so, ape kesimpulannye???kerojela andaaaaa sehingga anda dikerojekan...hurmmmmm..nak wat usul la kat PM..bagi elaun kat ibu menandung..so, ibu menandung takyah p keroje..kan kan kan???berani ko taknak dengar usul nie???sorga di bawah tapak kaki ibu tauuuu!!!!huhuhuhu..okehhhh..dah melalutttt.. T___________T

huhuhu..menandung nie mood memang swing kan??kadang kadang pening dengan diri sendiri..hahaha :P ape yang i olls nak pon i olls xtaula..bile kenit tendang kuat sikek kang baru sedar sikek..hahaha..agaknye ibu kamu nie nak kene salu tendang kowtttt...huhuhu...hepppp!!!!dah kua esok tamao ok..sile jadi anak yang baik tau tau tauuuu..kalau tak ibu tanak melanje macam macam...kalau ikot ayah awak nanti awak nangih nanti...hehehe :P ampun beeeeee~~~* 

berbalik kepada kisah nak makan..nak makan ape eh???dilema betoi laaaaa~~~* semalam dah makan subway..kenitla nak subway..arini nak makan ape eh??this week turn umah mak mertua..so, xdok bawak bekal..kalau umah cik puan ibu memang takyah pikio la..berangkutan jela bekal dari cik puan ibu...kadang kadang siap dengan buah la ceklat laaaa..hehehehe..owhhhh..wenduuuu ibu!!!!!

okelaaaa..dari i olls merempan rempan merapik ntah ape ape baik i olls stop dolu k..huhuhuhu

btw..dedapnyeeeee ABC!!!!!Beeeeee..nak ABC!!!!!! :P hehehehe..kepeningan dihadapi Mr Ir Z..sket sket nakkkkk nakkkk nakkkkkkk aje!!!!!hehehehe :P 

xXhugsnkissesXx

Thursday, October 9, 2014

Boy OR Girl???

 
lalalalalaaaaaa~~~~* hihihi..bile perot makin kedepan sekarang nie asyiklah semua orang tanye "dah scan??" "girl ke boy"..hehehe..i olls salunye ilek ilekkkk je..sengih sengih sajorrrr..hihihihi..suke saje bile orang usik my peyut..no hal pom sebab same same nak kongsi kegembiraan tue..ecewahhhhhhh..hihihihi

btw, semalam i olls check up..check up KK jeee..senang..sebab nak bersalin pom kat Hosp Semban tue je ha..hoiiiii..lawa ok hospital baru tue..hospital bersalin and kanak kanak..huntunglaaaaaaa i olls..hihihihi :P 

so, sebab this Friday nie si kenit nie cukup 6 bulan and ayah and ibu dia pon excited melampau (sebnanye sebab kan we olls siap betting gender kenit..huhuhu).. :P and oso sebab si kenit nie kemainnnnnnnla haiiiii activenye!!!!!berpusing sakan dalam perot ibu nie..otel seploh bintang agak ehhh???hahahaha :P 

asenye sebab kan anak 1st kan semua excited..cube kalau anak 2nd, 3rd dengan 4th semua macam tak kisah ajerrrrr...hohohoho :P janganla begituewwwww.. :P 

so, semalam selepas pergi KK yang kene henjetttt tueee...sakit wohhhh!!!!! T________T terus malam tadi tido tak selesa sebab takleh mengiring ke kiri..huwaaaaaa..and lepas kena bebel sikek la dengan nurse sebab dalam mase sebulan naik 3kg++ huhuhuhu.. :P maka berpergilah we olls ke Klinik Rekha Seremban tue..sebab pergi sane takde appointment..walk in sajor dah boleh buat full ultrasound..hihihihi :p

sebab berat naik melampau kan, so, ayah dia cakap makan lunch lambat...turns out yang giliran kan mainnnnnnnn lamenyeeeee menunggu..si kenit bukan setakat berpusing pusing lagik dah..tapi siap rase macam bertumbuk dalam tue..huhuhu :P marah benar kot ayah dia suruh lunch lewat skit...huhuhu :P seriously tue 1st time rase macam tumbukan ganas sikittt...ehhhhhhh...hepppppp!!!!dalam perot lagik main tumbuk tumbuk..kang ibu geget awak kua nanti kang!!!!! :P hehehehe..ke dia sebnanye nebes yaaaa amat sebab ibu and ayah nak skodeng dia???sibuk terai terai baju atau position baru??? :P kekekekeke.. 

so, setelah dekat 2 jam tunggu, ibu pon dah melepek kelaparan makanya nama i olls pom kenela panggil..doc tanye sikit last period (kene tengok buku fink sebab suda lupa) semua then dia suh i olls pergi baring kat bilik sebelah...dah baring sementara tggu doc datang sempat la borak borak buat lawak ngan Mr Ir Z..hahaha..dia cakap dia nak soh doc scan peyut dia..ade baby tak????ppppppfffffffttttttttttttt!!!!ade bang!!!!baby awak tue lagik besar dalam perut saye..hehehehe :P 

lepas doc masuk maka mulala pengscanan..huhuhu..mase tue mate macam kene masuk habuk siketlaaaa.. *laplapmate* hehehhe..sebab macam tak sangkeeee sangat ade si kenit dalam tue..sihat sahaja dia dalam tue..Alhamdulillah terima kasih Ya Allah Ya Tuhanku atas anugerah yang tak ternilai nie.. :) sempatla skodeng Mr Ir Z..senyum aje dia.. :) hieeeeeee~~~* love u!!!! *alamak..terjiwang pulak* nak baldi!!!!hehehehe :P 

si kenit sihat semua...tapi tokleh dok diammmm..haiiiii!!!!doctor pon pening..puasla doc suruh dia ketepi kan tangan, dia tetap tutup muka dia..hahahaha..nyorok pulak tue.. :P bile dia paling tempat lain, doc angkatla alat ultrasound tue kan nak letak dekat tempat dia paling tue, tibe-tibe i olls rase dia bergerak..bile doctor letak je alat tue memang betol pon dia dah pusing tempat lain...hahahahaha...haiiiiiiii la anakkkkk!!!!doctor cakap pemalunya anak u nieeee..lepas tue ade orang angkat angkat kening~~~~* hello!!!!!!! :P tolong sikek!!!!!hahahaha..entah kenapa entah asyik main main tak kasik orang tengok muka dia ajeee..hahahaa..dekat 6 ke 8 gambar doc capture sebab muka nampak sipi sipi ajer..hehehehe..siap mase tengah tengok tue nampak tangan dia tengah bukak, gengam, bukak..hahahaha :P alahaiiiii...tergelak2 i olls.. .last last dapat jugakla tengok muka dia terpaling banyak sekejap..hehehe :P hidung mula mula maciam i olls tapi ade orang tak puas ati..dia cakap nanti dia nak sepit idung baby kasik macam hidung dia..hadoiiiiiilaaaa..nasibla awak baby!!!! :P hehehehe :P 

so, boy ke girl???haaaaaaaaa~~~* yang tue kene tunggu dia keluar eh???hihihihihi :P ibu and ayah dah tau dah...hihihihi :P ibu tak nampak sangat...ayah nampak lebih..almaklumla ibukan rabunnnn...hahahaha...kecit kicit memang susah sikit nak nampak..lagik pulak dia tue tak gheti dok diammmm..babab nanti!!!!hehehehe :P so, kalau nak tau tunggu bulan 1 yeh???dijangka kua same bulan ngan ibu...ayah siap cakap ok!!!celebrate birthday sorang aje..huhuhu :P kedengkian sungguh!!!!!! pppppfffffftttttttttttttt..

kesian u olls kan bace bace pepanjang sekali nan hadoooo~~~* huhuhuhu...bile lagik nak dera u olls kan...hihihiiihi *gelaksopantutupmulut* macamkan ade je orang nak bace merapik i olls nie kan???hihihihi...esok baby dah keluar i olls cecepat ajar membace soh bace blog ibu...hahahaha :P 

doakan i olls dipermudahkan segalanya...doakan juga sikecik nie sihat sihat selalu ok.. :) Amin!!!!!!

time acih sume aunties n unclessss~~~~* lebiuuuuu!!!!! :) 

i olls nak pergi makan..dia dah start berpusing pusing dah..hehehehe :) 

mak buyung, bapak buyung bersama kawan kawan mak buyung.. :P 

xXhugsnkissesXx

Wednesday, August 13, 2014

Ceritera selepas 7 bulan.. :P

hai hai haiii..hoi hoi hoiiiiii..

memang takde rase bersalah ke ha ngko tak berupdate blog berbulan bulan sampai perot pon dh muncit..hieeeeeee..alhamdulillah :) 

wedding punye cerita langsungggggggg tak update..huhuhu..acahne???acahne??? :P pemalas makin tinggi!!!! keje pon suke dok kasik tinggi tinggi skang baru setel..dalam palaotak dok pikir makan tidooooooo aje...huhuhuhu..sile jangan bermalasan cik kak oiiiii..esok nanti dalam tue sile ajar die rerajin okeh!!!!

btw, dah 5 bulan titewww tawennnn..hehehehehe *biggggggg grin!!* dah 3 bulan lebih nak masuk 4 bulan jugak cinta hati kami berada dalam peyut...Alhamdulillah..semoga sehat selalu...jangan nakal nakal dalam tue..kami tunggu awak kuar nanti ok!!!! :)
sekarang nie masih keje kat Kelana Jaya ngan ongkorea nie and masih berulang dari Semban ke KJ..i olls sangat sangat berdoa si tenit nie akan bersabar ngan ibu dia..yela...carik keja kat Semban melambak dah..tpkan tau jela Semban tue..ongkeja Semban dari umo 20 tawonnnn sampaila 60 tawonnn..tak pepecen lagik..dah mcm mane kite nak keje Semban pulok???huhuhuhu..sape sape ade keje kosong Semban sile la begitauuu eh??? :) 
Alhamdulillah si tenit nie pon baik je dalam tue..alahan masa awal awal dulu takdela sangat..dia nakal bile cukup minggu tue jela sampai kadang kadang takleh mangun ibu eh..hahaha :P hari hari lain ok..makan nak 2 jam sekali..kalau takkkkkkkkkkkkkk..amik ko!!!!!berangin je ku rase..hahahaha..leh jadik monster inc tau!!!! tapi awal awal hari tue ayam langsung xleh makan...ntah nape ntah mual je tgk ayam tue..sardin ponnnnn..huuuuuu.. T___________________________T tau x???itula makanan peberet ibu tau anak???nape tanak makan?????huwaaaaaaa!!!!makan kat restoran mamak pom xlehhhh...ehhhhhhh..babyyyy..awak tau tak ayah awak mamak???hehehee :P nak makan buahhhhhh je!!!!!awal awal haritue hari hari makan kiwiiii...perghhhhh..ibu yg anak mat salleh (mohd salleh), anak yg over mat salleh..hehehehe :P lain lain ok je..tapi Mr Ir Z tue ade je muntah muntah..mual mual..tapi dia cakap makanan tapiiiii orang len makan ape yang dia makan sume elok je...lepas tue makanan umah pulak tue..so, makngah i olls cakap dia yang kene pembawakan..hihihihihi :P tapi dia taknak mengaku...iyerrrrlaaa bang..hehehehe :P 

owhhh..honeymoon ke phuket pom tak cerita kan????hahahaha..best sebab bilik best..tempat bestt..semua la best sane!!!!!nak pergi lagiiiiiii..dah cakap ngan Mr Ir Z tapi dia kate xleh bawak anak sebab merosakkan anak..huuuuuuuuu T_________________________T 

tempat cantikkkkkkk sangattttt!!!!!bile nek moto bonceng belakang Mr Ir Z tepi pantai tue rase macam kat Monte Carlo!!!!hhahahaha..takleh blahhhhh!!!! :P mase pergi snorkeling kan kan kannnnnnnnnnn Mr Ir Z nye cincin kawen terjatuh dalam Lautan Andaman.....huuuuuuuuuu..maka berkuburla cincin itu disana..emo sungguh i olls mase tue..tapi biler pikirkan stupid giler i olls emo ngan dia..sian die nak snorkeling dalam keadaan sedih...sorry beeee!!!! :( laut pon dalam..so, memang takde rezekila..huhuhuhu :P 

pastu pergi Bangla Road..hahahaha..gigih nie carik mane Bangla Road,,wakakakaka..Mr Ir Z taktauuuu pom ape tueeee..wakakakaak..itula die kan biasela lelakiii..kite je yg dok google sane sini nak tengok pasal ape ade sane...hahahaha..diorang tau spende i ade yanggg???hahahaha :P tapi i olls rase takdela extreme sangat sebab mungkin dah penah kene tsunami dulu kan so diorg nari2 kat tiang ajeeee..baju pon xdela seksi sangat...seksi lagik yang bersidai kat tepi lautttt and yang nek boat same same p island hopping ngan kitorg tue...hahahaha..tapi we olls just jalan jalan kat lua jela..dalam taktaula diorang pakai baju ape kan..hahahaha :P huntungggg Mr Ir Z tau dapat binik sporting..siap i olls tukang cakap, bee tengok sane, sane!!!, saneeeeee..hahahaha..tapi ade yang nari nari tue macam bosan je muke..i olls tengok pon tak terliurrr..hahahaha..yang best tengok ade nenet tua ok nari tianggg...kelakar..hahahaha :P 

pastu kenangan takleh lupa kene tahan polis kat sane..sebab kan dok beli souvenir pastu asal dah beli balik bilik tibe tibe teringat ehhhh ade lagi tak beli....hahahaha..last last macam nak senang tanak pusing jauh sebab diorang banyak jalan 1 way so, we olls pon p la menyimpang masuk jalan 1 way nie sebab tengok ramai orang buat kannn..huhuhuhuhu..we olls nek moto somellll,,sekali sampai ujung jalan pak polis dah tunggu...waaaaaaaa T________________________________T dia tanya dari mane pastu terus mintak ic and soh bayar denda,,mane boleh lari..pastu dia amik kunci motot gakkk...aaaaaaaaaa...acahne??? :P sewa motot kene tinggal passport..kalau xpulang motot, xleh dapat passport, xleh balik Mesiaaaaa..uwaaaaaaa..nak tanak p la masuk pondok polis dia..dia cakap kene bayar 1000THB..hueeeeeee..same ngan RM100++, nak tanak kenela p tukar duit kat money changer and bayo...mase p tukar tue ade la sorang mat salleh tanye we olls bape we olls kene..ckpla 1000THB, die ckap die pom same..huhuhuhuhu..and ramaaaaaiiiii giler tourist kene..while local rilek jeee..huhuhuhu..balik tue cite ngan taxi driver die cakap we olls kene tipu ngan polis tue..kalau p balai polis kene 300THB dalam RM30++ jeeee..cissssss!!!!!!ciskek sungguh!!!!! :P 
pastu mase nak balik Mesia tue kan adalah hari yang same MH370 hilang..bangun bangun pagi Mr Ir Z bukak la tv sebab die check fb dok heboh orang cite kan...mase tue dah risau dah nie sebab harinie nak check out nie..heran gak ngape Cik Puan Ibu tak whatsapp ape ape sebab knowing her taula kan dia tue risau macam mane..rupe rupenye adik n ayah sorokkan pasal MH370 takot die risau pasal we olls...sampai airport baru adik and ayah cite..huhuhuhu.. :P we olls pulak mase dalam kapatebang kan mase touch down kat LCCT tibe tibe bau macam benda terbakar and asap semua..semua dalam kapatebang sumeee dah bising bising dah..minah salleh seblah i olls pon same..upe upenye sebab jerebu..hahahahahaa..padahal kat Phuket elok je xde jerebu..
kesimpulannya BESTTTTTTTTT SANNNNGAAAATTTT!!!!! tapi kalau pergi memang kurang pahala pose la pandang sane sini..hahahaha..kedai makanan halal pon we olls tau je mane..sonang jeerrr!!! kekekekeke..

tawonnn depan plissssss!!!!hehehehe :P 

so, some pics before we hugsnkisses..hehehehe :P gambar recycle dari fb jek... :P kan dah cakap acik nie M besoooooo..huuuuu... :P 

eishhhhhh..gambar gedik pulak kua duluuuu..hahahaha :P 

 sebelum and selepas jadi Puan...perasaaan???ilekkkk je..hahahaha :P

Me n Mr Hubby,,,hikkkss.. :P

my familia..my mom side..antara antara mereka yang banyak membantu melancarkan segala mala macam macam hal mase majlis nikah dekat umah and sanding kat MPS..

 eh ehhh..tergedix pulak..hahahaa :P

aicehhhhh...Luqman my photographer i olls mengupkan i olls..hahaha :P

inilaaaa pool and jacuzzi we olls mase honeymoon..best wohhhhh!!!!hahahaha *wink*



hahaha..kan dah cakap semua gambar kat FB..kekeke..kemalasan adalah berganda ganda..ampunkan saya tok ketua..hehehehehe..

okeh..perot dah lapa..nak makannnnnn..daaaaaa~~~*

xXhugsnkissesXx


Friday, December 27, 2013

Ke hospital kite??

hohoho..macam kan Santa Claus la pulok kan??hehehe..harini kakak Mr Ir Z nikah..bakal adik ipar kesayangan masih di opis lagik..huhuhu..nak buat guanoo??OngKorea nie kalau tak tengok muke i olls sehari rasernye ade yang berbuih mulut kot..huhuhu.. T_____T kejap lagik kang kitew balik lew~~~~* hahahaha..amik half day jer termampu..nak amik coti tak mampu..ko hado??! i olls dah bagitau tarikh cuti kahwin and honeymoon pon kene bebel sesikit sebab tak inform diorang dulu..ehhhhh..ngkau dah kenapeee??nak hekott orang pi honeymoon ko nanti???ppppffffffttttttt..hehekot sesukee hati kito la nak kahwin bile nak honeymoon bile!!!!huhuhu..dah dah dah...tapayah nak mengamok kat sini sangat Jujue..ngko tunggu lagik 2 bulan lagik..huhuhuhu..2 bulan????eeerrrrgggghhhhhhh.. *mukeketat*

okeh..ni nak bagi alasan kenapa i olls senyap aje nie..hahahaha..tapayah nak dolak dalih lagiklaaaaa..memang bagi jela alasan kenapa ngkau tu tak tulis blog..huhuhu..nak tau kenapa??








Mr Ir Z masuk sepitalllll...huhuhuhu

takdela teruk sangat..tapi besok besok kalau nak bersalin tapayahla cakap dengan die you taktahu sakit yang i tanggung..sebab die dah pon kene sakit tu..hehehehe..die kan ade slip disk..so, haritu die dah alang alang opis ade insurance kan pergila buat MRI sume dekat KPJ tu..lepas tu macam mane entah die cakap nak buat injection..lumber injection name die..siap kene epidural la macam orang nak bersalin tu..huhuhu..die selambe je boleh gelak gelak..malam 2nd Dec tue dia check in sensorang dekat KPJ..tue pon masuk dalam pukol 10 kot tak silap macam tu...sebab hotel hosp full..huhuhu..i olls dah macam nak balik sebab esok tu kan die nak kene inject tapi die dok cakap alaaa..sikit jeee..ok..so, i tot macam nanti doc datang kat katil and inject..camtu jela kan dalam kepalaotak nie..so, macam tenang tenangkan hati jela..

esoknye 3rd Dec tue tanye die bile inject..die cakap la taktau lagi..ok..rilek lagik..sekali dah dekat tengahari die anta gambar pakai baju biru nak masuk Operation Theater (OT) tu..ehhhh..i olls cakap kenapa pakai baju macam nie??macam tak balik je harini..hati nie dah dap dup dap je kan..lepas tue die suruh search Utube Lumber Injection..bile bukak lagikla peluh peluh tengok kene inject macam seriousssss je (ade ke inject tak serious jujue oiii??!!) lepas tue last dapat msg die pukul 1243..punyela hati nie dap dup dap macam nak gugur jantung ok risau..rase nak balik je tapi sebab Daniel keluar dengan boss pergi carik barang opis, so, duduk la dendiam kat sini..dalam pukul 330 baru dapat msg dari Mr Ir Z..
























hoissshhhh,,dapat je gambar nie terus bertakung air mata..lepas tue die cakap baru sedar..nie gambar kakak die amik hantar dekat group whatssap family die..mase ni dah merempan rempan nak balik dah..sape tak merempan kan???die doklah lagi cakap ok, takde ape ape..masih mampu semua la kan..tengok gambar je kite tau macam mane kan..lepas tue die cakap nak rehat..ok, pukul 4 i olls kuar dari opis, balik rumah sewa semua pukul 550 sampai KPJ..hehehehe..

sampai sampai tengok die nak bangun pon kene tolong semua,,nak pergi toilet pon kene bawakkan..sebab bius tak hilang lagik..lepas tu cakap macam mane nak jage diri kalau macam nie??auntie die pon cakap, memang la..mane kite senang hati tau dah masuk hosp kan..huhuhu..sayang u la Mutema..hehehe :) masalahnye semua tak budget sampai teruk camni..semua ingat inject biase lepas inject balik rumah..hehehehe..kakak die semua ingat macam tu..terperanjat kak rina bile datang tengok adik die takde kat katil dalam OT..huhuhu..pakcik nie memang tau..suke buat ape ape sendirik..

then lepas tengok condition die macam tue, and family die pulak satu rumah demam..i olls la kene jage die for malam tu..huhuhu..dah tengah tengah malam nak pi toilet macam mane??nak bangun pon nak kene tolong..nak panggil nurse???eheeeeemmmmm..saye ade ok!!!hahahaha..malam tu pon ibu anad ayah datang tengok bakal menantu hantu kesayangan...huhuhu..maka i olls jadikla nurse peribadi die sampaila check out..hehehehe..


esoknye pergi physioo..lepas tue petangggg sikit barula check out..die degil nak drive keta sendiri balik padahal mak die dah pesan suruh i olls bawak die balik, kereta tinggal je dulu kat KPJ, nanti nanti ambikla..sekali ngkauuu nurse cabut drip kat tangan bengkak..hahahaha..macam mane nak drive?? silela jadik passenger..hahaha

dalam kate boleh jage diri, dekat 2 minggu jugaklah MC, takboleh gerak sangat..angkat benda berat pon tak boleh...hurrrrrmmmmm..cik abang oiiii..time time macam nie la nak manje manje orang ambikkan segala menda..hahahaha :P  

xXhugsnkissessXx