Friday, December 27, 2013

Ke hospital kite??

hohoho..macam kan Santa Claus la pulok kan??hehehe..harini kakak Mr Ir Z nikah..bakal adik ipar kesayangan masih di opis lagik..huhuhu..nak buat guanoo??OngKorea nie kalau tak tengok muke i olls sehari rasernye ade yang berbuih mulut kot..huhuhu.. T_____T kejap lagik kang kitew balik lew~~~~* hahahaha..amik half day jer termampu..nak amik coti tak mampu..ko hado??! i olls dah bagitau tarikh cuti kahwin and honeymoon pon kene bebel sesikit sebab tak inform diorang dulu..ehhhhh..ngkau dah kenapeee??nak hekott orang pi honeymoon ko nanti???ppppffffffttttttt..hehekot sesukee hati kito la nak kahwin bile nak honeymoon bile!!!!huhuhu..dah dah dah...tapayah nak mengamok kat sini sangat Jujue..ngko tunggu lagik 2 bulan lagik..huhuhuhu..2 bulan????eeerrrrgggghhhhhhh.. *mukeketat*

okeh..ni nak bagi alasan kenapa i olls senyap aje nie..hahahaha..tapayah nak dolak dalih lagiklaaaaa..memang bagi jela alasan kenapa ngkau tu tak tulis blog..huhuhu..nak tau kenapa??








Mr Ir Z masuk sepitalllll...huhuhuhu

takdela teruk sangat..tapi besok besok kalau nak bersalin tapayahla cakap dengan die you taktahu sakit yang i tanggung..sebab die dah pon kene sakit tu..hehehehe..die kan ade slip disk..so, haritu die dah alang alang opis ade insurance kan pergila buat MRI sume dekat KPJ tu..lepas tu macam mane entah die cakap nak buat injection..lumber injection name die..siap kene epidural la macam orang nak bersalin tu..huhuhu..die selambe je boleh gelak gelak..malam 2nd Dec tue dia check in sensorang dekat KPJ..tue pon masuk dalam pukol 10 kot tak silap macam tu...sebab hotel hosp full..huhuhu..i olls dah macam nak balik sebab esok tu kan die nak kene inject tapi die dok cakap alaaa..sikit jeee..ok..so, i tot macam nanti doc datang kat katil and inject..camtu jela kan dalam kepalaotak nie..so, macam tenang tenangkan hati jela..

esoknye 3rd Dec tue tanye die bile inject..die cakap la taktau lagi..ok..rilek lagik..sekali dah dekat tengahari die anta gambar pakai baju biru nak masuk Operation Theater (OT) tu..ehhhh..i olls cakap kenapa pakai baju macam nie??macam tak balik je harini..hati nie dah dap dup dap je kan..lepas tue die suruh search Utube Lumber Injection..bile bukak lagikla peluh peluh tengok kene inject macam seriousssss je (ade ke inject tak serious jujue oiii??!!) lepas tue last dapat msg die pukul 1243..punyela hati nie dap dup dap macam nak gugur jantung ok risau..rase nak balik je tapi sebab Daniel keluar dengan boss pergi carik barang opis, so, duduk la dendiam kat sini..dalam pukul 330 baru dapat msg dari Mr Ir Z..
























hoissshhhh,,dapat je gambar nie terus bertakung air mata..lepas tue die cakap baru sedar..nie gambar kakak die amik hantar dekat group whatssap family die..mase ni dah merempan rempan nak balik dah..sape tak merempan kan???die doklah lagi cakap ok, takde ape ape..masih mampu semua la kan..tengok gambar je kite tau macam mane kan..lepas tue die cakap nak rehat..ok, pukul 4 i olls kuar dari opis, balik rumah sewa semua pukul 550 sampai KPJ..hehehehe..

sampai sampai tengok die nak bangun pon kene tolong semua,,nak pergi toilet pon kene bawakkan..sebab bius tak hilang lagik..lepas tu cakap macam mane nak jage diri kalau macam nie??auntie die pon cakap, memang la..mane kite senang hati tau dah masuk hosp kan..huhuhu..sayang u la Mutema..hehehe :) masalahnye semua tak budget sampai teruk camni..semua ingat inject biase lepas inject balik rumah..hehehehe..kakak die semua ingat macam tu..terperanjat kak rina bile datang tengok adik die takde kat katil dalam OT..huhuhu..pakcik nie memang tau..suke buat ape ape sendirik..

then lepas tengok condition die macam tue, and family die pulak satu rumah demam..i olls la kene jage die for malam tu..huhuhu..dah tengah tengah malam nak pi toilet macam mane??nak bangun pon nak kene tolong..nak panggil nurse???eheeeeemmmmm..saye ade ok!!!hahahaha..malam tu pon ibu anad ayah datang tengok bakal menantu hantu kesayangan...huhuhu..maka i olls jadikla nurse peribadi die sampaila check out..hehehehe..


esoknye pergi physioo..lepas tue petangggg sikit barula check out..die degil nak drive keta sendiri balik padahal mak die dah pesan suruh i olls bawak die balik, kereta tinggal je dulu kat KPJ, nanti nanti ambikla..sekali ngkauuu nurse cabut drip kat tangan bengkak..hahahaha..macam mane nak drive?? silela jadik passenger..hahaha

dalam kate boleh jage diri, dekat 2 minggu jugaklah MC, takboleh gerak sangat..angkat benda berat pon tak boleh...hurrrrrmmmmm..cik abang oiiii..time time macam nie la nak manje manje orang ambikkan segala menda..hahahaha :P  

xXhugsnkissessXx

Friday, November 29, 2013

Crepe, Jahir & Noah

hmmmm..harini my roomate tak sihat..tapi i olls tak dapat hantar dia pergi clinic pagi tadi sebab harini office i olls sorang ajer..Daniel kene pergi Putrajaya pasal visa application untuk Mr Zheng..then Mr Gan pulak kene pergi LOM check stock we olls yang tibe tibe macam kehilangan sesuatu..so, nak tak nak i olls kene datang office..hopefully my roomate ok lah dekat rumah tue..once Daniel ok, i olls balik hantar dia pergi clinic ok!! :) 

btw, sebenarnya taktau nak cerita ape..tapi sebab kan blog nie sunyi sepi suram je kan..kesian pulak dengan dia..uhuks~~~* janji nak update checklist kahwin pon tak terupdate lagik kan...uhuksss!!!dah tinggal 90 Days aje lagi nie...urghhhhh..takot ade semua ade..kalau dulu kerja KPT ade kakak kakak yang boleh jadi rujukan..hahaha :P 

so, sebab dah lame tak update gambar dalam blog nie marilah kite update dekat sini eh???gambar nie campur campur ais batu kacang semua ade..hohohoho.. :P

ini adalah durian crepe GEMOKS!!!!yang sedap melampau!!!!!!beli dekat Mydin MITC Melaka lepas pergi kahwin sepupu Mr Ir Z kat Melaka..owhhhh...sangat ohsem ok!!!mase mule mule nampak macam pandang pandang jeling jeling saje sebab Mr Ir Z takde..i olls dengan family, family macam kurang skek makan macam nie..sekali tibe tibe adik cakap nak tak weyh???i olls macam blurrrr~~~* bukan ko tak suke durian ke???ehhhhh...nie sedap!!!!dulu aku dok Lendu kalau kuar beli barang kat Tesco Cheng mesti beli..nie cawangan die la nie...terus beli Durian puff 10 (5 ceklat, 5 biase), lepas tue tengok crepe die macam demoks demoks sangattttt!!!ambikla 4 dapat RM10 sebab beli puff jugak..terus jam jam tue jugak duduk tepi tu makan..wakakakaka..nikmatttt weyhhh!!!!ayah and ibu sampai pergi jenjalan tak tahan bau...wakakakakakaka..sodapp!!!!silela carik kalau pergi Mydin MITC eh???adik kate Tesco Cheng pon ade dengan mane entah lagi...seketol kenyang perot!!!!tibe tibe rase mengidam lagikkkkkk~~~~*

owhhhh...sile jangan bajet ini baju kahwin i olls ok..tunjuk baju nie sebab Mr Ir Z suke dengan baju pink tu..adik pulak suke baju putih tu..sape nak kahwin dekat KL pergi carik dekat Jalan Tar kedai atas..owner die Cine..memang fabulous la baju baju die..harga tak tanye pon sebab we olls tunggu nak outer seluar Mr Ir Z aje..hehehehe..i olls memang suke kalau cine jadi tailor, baju baju memang superb!!!dari awal sampai la balik si pakcik tue tak abis abis cakap baju fink tu cantik..kalau cantik silela belikan untuk puterimu ini..wakakakakaka :P 

saje je nak show off gambar i olls..rasenye lame dah tak show off dalam nie kan???muke masham dengan Jahir..Jahir tue emo je sekarang..entah kenapa entah...konvo dah sudah tapi asik asik emoooo je..geget telinga karang!!!

comel kan superNoah???nie Baby Noah @ SuperNoah..tersame pulak name anak Yasmin Hani..D!!hang pakat ngan die eh???hehehehe..nie la baby partner in crimes i olls mase kat Segamat dulu...mommy die nie tak pandai sebut R..siap janji dengan ayah cakap lepas abis degree promise boleh sebut R betul-betol..tapi yang curious tu kan, sebutan malay terpeleot lidah die nak sebut, tapi anything in english ok je sebut...ketok kang D!!!anyway, selamat berpantang D!!!!wish SuperNoah comel macam Mommy KolaBear!!!!let me teach him how to sleep...tapi rasenye tapayah kot..biarlah mommy and daddy tak cukup tido kan SuperNoah!!!! :) ibu and ayah pon excited..hari hari dok Noah Noah...haishhhhh...

oklah...entry ais kacang dah sampai ujung...byeeee~~~~*

xXhugsnkissesXx

Tuesday, November 19, 2013

100 DAYS~~~*



*pakcik google dah kene tangkap!!*

100 Days to goooo~~~~~*


aaaaaaaaaa..dah boleh jadik bridezilla dah nie..huhuhu..rase macam dah banyak setel..tadi buat checklist macam adeeeee banyak lagi tak siap nieeee..hehehe..pastu bile nak macam pening pening maka i olls pon pergila merayap blog blog B2B..macammmm lagikkkkk je pening..maka i olls pon jadi lagi pening..so, jomlah kite mengarang blog sekejap..*hamboiiii ngko!!!* hehehehe

sekejap je dah nak masuk Dec eh??mase berlalu sekejap je..tup tup tup dah sampai masenye..hoishh..debor!!! *yeke??kekeke* aip!!!hehehehe..tengok dah dah sudah rase macam alahai senang nyeeee..dah setel semua..dah takde pening pening lagi..tapi dulu diorang peening jugakla kan??? :P yang i olls nie susah sebab kan i olls dok Sunway..weekend sahajo balik Semban and time tue sahajo wat kija kija nie sume..tapikan thanksla sangat sangat sangatttt kat Cik Puan Ibu and Adik sebab they olls tukang setelkan banyak benda jugak..doorgift tue dah dekat nak siap la adik buat..langsir pulak on the way Cik Puan Ibu jahit..demam demam pon jahit..ishhhh..penat i olls marah die rajin jugak mengedek gedek mesin jahit tue..takpat nak dikato..huhuhu..hantaran pulak they olls bekerjasama berdua..haishhhh...huntungla!!!!!kan kan kan??sib baik angah dah abis tunggu konvo and degree..so, die sangat free!!!yeay!!!kipas segalanya..hehehehe

barang barang banyak dah beli..tinggal gadget Mr Ir Z, perfume, cincin Mr Ir Z and ape ape yang die nak bagi i olls..huhuhu..memang saje nak beli this Dec sebab kan YES and Christmas sales kan..hihihi..huntungla kawen pas tue..hihihi..benda benda lain macam baju, kasut, handbag sume dah beli dah..i olls je nie kasut tak beli lagik..hoishhhh...cantik ade satu heels GUESS nie..tapikan harge die RM300++..tapikan i olls tengah tunggu voucher RM150 dari Eastin Hotel nie..tolak RM150 dalam 100++ atau kate lain RM200 la...hihihihi..hopefully ade kat Parkson Pavi..huhuhu..sebab voucher Parkson..tengok GUESS Parkson Pavi okla jugak..haritu pon beli handbag GUESS kat Parkson Pavi mase sale..dapatla murahhhh..hehehe..siap terus rembat satu lagik handbag untuk raye..2 handbag GUESS for only RM400++ sape taknak???dahla new collection pulak tue..hihihihi :) 

honeymoon awal awal dah setel..hahahaha..GATAI MEGHENYAM!!!!tue yang setel dulu ok!!!part pelamin nie tak sesetel lagi..haishhh...banyak benarkan sekarang nie contoh..sampai dah rambang mate ha..huhuhuhu..

eehhhh..dah pukul 445 laaa..nak kemas la nak balik..nanti lepas i olls siap checklist i olls update sini eh???

xXhugsnkissesXx


Tuesday, November 12, 2013

SAKET T_____________T

haiiiii..tenggelam dah takde timbul timbul dah Jujue nie..hohoho..busy mengalahkan Pak Ajib pulok..hehehe..nak buat every month satu entry ajo ke??huhuhu..

alkisah sebenar benarnye i olls baru baik demam..huhuhu..demam tinggi sampai kenela orang tue ambik EL datang naik KTM nak bawak cik tunangnye ni balik Seremban..huhuhu..tenkiuuuu Mr Ir Z..hihihi..tapi lepas tue sempat pulak pergi breakfast, tengok draf kad kawin and tunggu Mr Ir Z semayang Jumaat dulu..huhuhu..

and pepagi nie bangun bangun je terase something!!!urghhhhhh..gigi saket!!!!! T____T nanes sayeeee... :( gigi tue dah tumbuh..rasenye die nak keluar lagik kot..Daniel dah suruh i olls pergi dentist dah..i olls nie degil!!!die cakap "Juliana, if u wait long time later it will be much more pain u know to remove your wisdom teeth" alaaaaaaaa..saket sangat takot nak jumpe dentist dengan sakit gigi tue same je..acahne???huhuhu..di samping tu dah kene bebel jugakla dengan Mr Ir Z..huhuhu..die nie kalau orang tengok senyap aje..tapi dengan i olls membebel doplohampat jam!!!

T________________________T

okeehh..bile kaler merah nie blinking kan terase sakit berdenyut denyut pulak gigi kite nieeee~~~*

akak googleeee..jom kite pergi dentist same same nak??

xXhugsnkissesXx

Monday, October 7, 2013

Rubella~~~*

ini bukan name ella tapi name si jarum penyuntik~~~~*

huhu..baru kelam kabut nak inject kan??kesian saye..huhuhu..nak buat macam mane..puas i olls carik merata rata for this rubella injection tapi semua cakap takde aje dah..i olls check govt nye clinic sekali je and they said takdok..lepas tue tanye my membe which is a doc in govt clinic also dia cakap no more rubella injection dekat clinic govt..so, last last i olls call la KPJ, SALAM, MAWAR, Columbia Asia, NSCMH and etc la yang berkenaan dekat seremban tue..banyak banyak private hospital tue only KPJ n Columbia je ade..but the problem is KPJ kena jumpa doc..consultation doc je dah berapa kan??pokaila mak hencik!!!!!last last Columbia cakap nurse boleh buatkan..so, save duit!!!yeay!!!

sekalik sampai sampai Columbia cakap dah habis..eh???baru je 3 hari lepas call dah abis???confuse mak hencik kat situ..nak taknak pergi jela KPJ..sampai KPJ pulak dah tanye semua dia pergi check ade..tapi nak tgk IC dulu..ok la kan..sekali dia cakap "eeemmmm..cik nie islam kan??sebenarnya Rubella dah takde tapi MMR vaccine ade..tapikan ade gelatine" hoiiiii~~~* dah ngkao was was wa lagikla was was..kesimpulan balik tangan kosong nyanyi lagu kosong Najwa Latip sambil message membe i olls *padahalsenyumtaksakitkeneenjet* huhuhuhu..

last last my friend cakap clinic yang dia wat locum tu ado..ohoiiiiii Cik Ikin oiiii..awat tak habaq awai awai na???boleh p straighttttt ajo kat awok!!!hehehe..jadinye last week kite kenela pergi amik ini vaccine... T____________________T 

and vaccine yang i olls amik tue MRR (mumps, measles & Rubella) sebab dah tak produce lagik kot Rubella lagik..since i olls lahir 1986 kan..tak dapat menda alah tue kan so, kene la amik...and also sebab mase sekolah rendah darjah dua dulu i olls tak datang sekolah..esoknye cikgu saye tak kasik pergi amikkkk... T______________________T Cikgu Azizah name die..sian saye cikgu!!!penat carik Rubella nak kawen..huhuhuhu..

for those yang taktau ape Rubella and MRR vaccine tue i olls tepek jap sini eh...



MMR vaccine

MMR is a safe and effective combined vaccine that protects against three separate illnesses - measles, mumps and rubella (German measles) - in a single injection. The full course of MMR vaccination requires two doses.

Measles, mumps and rubella are very common, highly infectious, conditions that can have serious, potentially fatal, complications, including meningitis, swelling of the brain (encephalitis) and deafness.

They can also lead to complications in pregnancy that affect the unborn baby and can lead to miscarriage.

Since the MMR vaccine was introduced in 1988, it's rare for children in the UK to develop these serious conditions. However, outbreaks happen and cases of measles in particular have been rising in recent years, so it's important to make sure your children and yourself are up-to-date with MMR vaccination.

MMR vaccine for babies and pre-schoolers

MMR vaccine is given on the NHS as a single injection to babies as part of their routine vaccination schedule, usually within a month of their first birthday.

They will then have a second injection of the vaccine before starting school, usually between the ages of three and five.

The MMR vaccine can sometimes be given to babies from six months of age if they may have been exposed to the measles virus, or during a measles outbreak.

Babies under six months can't have the MMR vaccine because they don't respond to it well. However, they usually have some antibodies to measles already in their system, passed on from their mum at the time of birth, which may give them some protection for the first few months.

The MMR vaccine is given as a single injection into the muscle of the thigh or upper arm.

MMR for older children

Children of any age up to 18 who missed, or only partially completed, their earlier MMR vaccination, can have a 'catch-up' vaccination on the NHS.

If you know, or suspect, your child hasn't been fully immunised, arrange with your GP for them to have a catch-up MMR vaccination,

MMR for adults

The MMR vaccine can also be given on the NHS to certain adults who may need it including:
women planning pregnancy
people born between 1970 and 1979 and between 1980 and 1990

If you are a woman thinking about getting pregnant you may need MMR vaccination if you have low levels of rubella antibodies or you haven't had a rubella or MMR vaccination before.

People born between 1970 and 1979 who may have only been vaccinated against measles also need the MMR vaccine, as well as those born between 1980 and 1990 who may not be protected against mumps.

Check with your GP if you're not sure whether you've had rubella or MMR. If in doubt, go ahead and have the MMR vaccination, it won't harm you to have a second vaccination.

How the MMR vaccine works

The MMR vaccine contains weakened versions of live measles, mumps and rubella viruses.

The vaccine works by triggering the immune system to produce antibodies against measles, mumps and rubella.

If you or your child then comes into contact with one of the diseases, the immune system will recognise it and immediately produce the antibodies needed to fight it.

It's not possible for people who have recently had the vaccine to infect other people.

Single measles, mumps and rubella vaccines

Single vaccines are not available on the NHS in the UK because there is a risk that fewer children would receive all the necessary injections, increasing the levels of measles, mumps and rubella in the UK.

The delay in having six separate injections would also put more children at risk of developing the conditions, as well as increasing the amount of work and inconvenience for parents and those administering the vaccines. 

Side effects of MMR vaccine

As there are three separate vaccines within a single injection, different side effects can occur at different times. The side effects of the MMR vaccine are usually mild. It's important to remember that they're milder than the potential complications of measles, mumps and rubella.

Side effects include:
developing a mild form of measles that lasts for two to three days
developing a mild form of mumps that lasts for a day or two

In rare cases, a small rash of bruise-like spots may appear a number of weeks after the injection. See your GP if you notice this kind of rash, or if you have any concerns about your child's symptoms following the MMR.


nasib dapat member cucukkan..siap boleh request tanak kekuat and sesakit..tapi sakit sikeeeettttttt ar..huhuhu..lepas tue kebas..wakakaka..tapi sompek yo acik jenjalan Jusco and tengok wayang..hahahahaha...tapi kebas sungguh tangan lepas tue.. *malamtuesempatjogginglagi* hebak tak???hebak kan???kekekekeke..sape kate i olls cenggeng?? *jelingMrIrZ*

ppppfffffftttttttt!!!!!!!!

so, Rubella DONE!!!!!!

so, dah ketaq lutut~~~~**

xXhugsnkissesXx

Friday, October 4, 2013

Diary Kak Long 3 Suku Jujue

eeehhhhh...sakit pulak hati kite nie!!! *read: nada yana shamsudin* huhuhu..geram segeramnye la haiii~~~* der, wa baru mintak RM90 dah gigil nak bayar ke??nasib baik wa tak mintak RM200 tau..huhuhu..lain kali follow orang dekat dekat lagik eh??boleh kiss bumper orang..haishhhhh!!!!

tue la dia orang Melaysia nie..sukeeeeee sangat follow dekat dekat tau..yang follow i olls nie ca ya nun alip..jap lagik ape lagik bile kereta depan brek, kite brek maka die sudah kasik kiss la Polly wa..haishhhhh~~~* gangster mak limah pon keluar arhhh *flipshair* *pahadalperutkecut* wakakaka..terus macam weyh..cane nie???die pulak terus cong ceng ngan wa..hellooooo~~~* wa tatak faham maaaa!!!!dah la die lepas bump Polly terus bukak hood kereta...eeehhhhh..kereta wa patut lu tengok dulu ok!!!!

lepas i olls cakap my bumper jatuh..and lepas die cakap kereta die ade masalah gak..tapi i olls cakapla.. "u bump into me maaaa~~~* its not my fault"..huhuhu..terus die cakap ok ok la..u quote me the price first and later u tell me..haishhhh..banyak cekadak mentadak pulak ngko kannnn..lepas ambik telepon no die *Seplohdoploh kalli try call nak check betol tak no phone die* barula balik..tergendala orang nak pergi Mydin Subang hokayyy!!!!baru sedar ekzoz *betul ke eja???tulis omputih exhaust je leh??* wakakaka getar getar..macam dok dalam motobot pelarian indon datang Mesia je rasenye..terusla wa msg mamat tue ape lagik cakap wa punye exhaust something wrong..wa dah tau mussssttttiiii suda kasi bend punyela itu exhaust...

so, semalam wa pigi la carik area sini..opismate bawak area kayu ara..kenela ketok bumper i olls tu...ouchhhh!!!bumper Polly laaa..kang orang len marah kang sesuke hatiiiiii je ketok bumper i olls...hahaha :P siap rm50..lepas tue die cakap exhaust die takleh buat..kene pergi kedai exhaust..lepas welding kedai exhaust wa kena rm40 wa pon ape lagik msgla sama itu mamat..sekali die boleh cakap ehhhh..u done everything already eh???why not quote me first and later you repair???haaaaaa..manyak cerita la kan ngko!!!wa sayang kereta maaaa!!!!lu agak agak mao wa biar aje ke kereta wa gegar gegar nak tunggu lu agreee??haishhhhh..panas pulak hati kite!!!!walau Polly tue kaler ade tambahan itam itam n ceklat sikit tapi dalaman die bersih ok!!!!aicehhhhhh...hahaha..nak taknak lu kene bayar...tibe tibe la pulak tanye duduk mane..kerja mane..ohoiiiiiii..lu mao masuk meminang ke??tapayahlaaaaa..wa suda ade bodyguard ok!!!!!!!

sekali siap nak suruh scan resit, ambik gambar email die..hoiiiii~~~* banyak cekadak mentadak mentadu ngkau nieeee..kalau dekat memang wa luku luku pala lu macam wa salu nak luku pale ongkorea boss wa nie...hahaha :P Mr Ir Z cakap ikot kan jela...sebab gune opis nye pon..dah siap semua boleh die cakap malam nanti baru checkkkk...hoishhh!!!!nak dapat duit balik pon macam hape!!!!

harinie die boleh wat ilekkkkkk lu je kan..tadi wa msg tanye dah tengok email belum die terus call cakap eh exhaust punye gambar u tak email me???basketballl la die nieeee kan..agak agak wa nak angkat keta tu pakai tangan seblah, seblah lagik pegang phone amik gambar kan???bernas la pale dieeeeee..hollolololololo~~~~* sekali die cakap 15/10 nie baru nak bayar..sebab die banyak komitmen...atoiiiiiii~~~* nasib baikla RM90 je..lao RM200??wa rase tahun depan kot die nak bayar..haishhhhh~~~* lepas tue wa pass kat Mr Ir Z..biar kasik die tengok siket ingat wa sorang sorang ka???wa punye bodyguard manyak besar ooooooo..perot pon besar... *opppssss...terkantoi pulak..hahaha* barula email me cakap dont worry..i'll pay u on 15/10...ngkau kang aku sunatkan nanti kalau tak bayar..siap laaaa~~~~*

begitula keadaan bile wa jadik gangster kejap 3 hari nie...gangster kah???kecut perot weyhhh!!!!hahahaha..


selepas kejadian..abaikan Polly punye kaler yang comel tue..huhuhu..putih memang macam tu..cer bayanglan tu salju..wakakaka


tamat sudah diari kisah Kak long~~~* 

xXhugsnkissesXx

Wednesday, September 25, 2013

Dugaan terhebat buat Kimie

Dalam pada umat Islam sedunia merayakan Hari Raya Aidilfitri tahun ni, kami sekeluarga diuji dengan dugaan yang hebat..Pak Ngah tersayang Mohd Atan bin Mohd Yunus telah pergi meninggalkan kami sekeluarga..Arwah sangat rapat dengan ibu..lebih lebih lagik diorang membesar bersama sama dengan arwah nenek n atok (moyang) diorang..it's such a loss sebab arwah pergi tibe tibe..dan yang lebih menyedihkan sebab anak anak dia kecik lagik..paling besar pon Nabila baru nak amik SPM tahun nie, angah Eicha pulak nak amik PMR and my dear lovely baby Kimie yang baru umor 5 tahun..

even until now tetap rase tak percaya dengan ape yang terjadi..sebab minggu sebelum tue baru jumpe..bergelak ketawa and so on..tibe tibe je 27 Aug pagi dalam pukul 4 lebih telepon bunyi..mule mule macam heran kenapa orang call pagi pagi..bile tengok caller id ayah dah macam tak tentu arah sebab dah fikir macam maca..angkat call and ayah cakap "kamu jangan terperanjat along..pak ngah kamu baru meninggal pagi nie pukul 4 lebih"..i was like huh???try nak digest tapi macam blur..lepas tue tanye ayah balik "pakngah mane??"..bile ayah sebut pakngah atan terus macam speechless..jadik macam orang tak tentu arah..Sophia bangun pon heran tengok me yang macam taktau nak buat ape..bile dah cerita barulah boleh digest and angkat barang barang..dengan tak basuh muke and pakai baju tido sarung seluar je terus bawak kereta balik Seremban..mase tue dah start menangis tanpa henti sebab terbayangkan Kimie and adik adik yang lain..sampai Seremban dalam pukul 5 lebih tue orang dah ramai datang..terus kejarkan adik adik..carik Kimie ibu dukung..dia diam macam terkejut..me ambik and dukung dia..at that time badan dia macam dah panas panas dah..maybe nak demam..bila ajak nak pergi tengok ayah dia taknak..suruh tengok orang mandikan ayah pon dia taknak..suruh cium semua dia taknak..dia macam trauma..people keeps saying dia taktau, dia takfaham..tapi i olls tahu yang dia faham..dia macam in denial..dia taknak percaya yang ayah dia dah takde..sebab malam tue dia gaduh dengan pakngah..sedih hati bile tengok dia macam tue..selama 3 ke 4 hari dia demam berbalik balik..even me bawak dia pergi main dengan cousin yang satu lagi tue pon dia macam tak ceria..sedih bile tengok dia macam tue..dia tanak sebut ayah pon..

dekat 4 minggu pakngah tinggalkan kitorang ade satu minggu mase pergi Ikea bawak Kimie tengah makan makan tiba tiba dia nyanyi sesuatu yang buat i olls sebak..mase tu i olls dok panggil my dad.. "ayah ayah ayahhhh" macam tue la..tibe tibe dia yang tengah main tab tue nyanyi "ayah ayah ayah...imie dah takde ayah" terus terdiam i olls..sedih sangat..ibu and my adik pon macam terkesima..tapi we olls tak tegur..just diam kan saje..taknak la sedihkan dia..

last week msg dengan ibu..kimie ade dengan ibu dekat FH..ibu cakap my dad tengah cerita pasal sang kancil dengan buaya dengan Kimie..tiba tiba dengar bunyi motor and tiba tiba dia cakap "motor ayah kimie dah balik" T____________________________T and then tiba tiba dia cakap "imie nak tido dengan ayah imie" Ya Allah..beratnya dugaanMu pada si kecil tu..maybe dia dah sampai masa rindukan ayah dia..sebab dah 3 minggu dia tak nampak kelibat ayah dia..di saat orang lain dah mula meneruskan keadaan dengan tenang, dia baru mula nak mencari ayah dia..ibu cakap terlampau sebak bile jadi macam tu..and selama lepas ayah dia pergi dia duduk dengan my family..luckily adik abis practical kan..so, tinggal hantar report je dekat lecturer..so, hari hari dia ade rumah...and hari hari dia tinggal rumah dengan my sista..imie balik rumah dia sendiri sendiri sekejap sekejap aje..mum dia pon tak kisah sangat..mum dia cakap biarlah dia macam nie, mungkin dia still tak boleh nak stay rumah dia sendiri...maybe dia nak ade kehadiran 'ayah' and he rely it on my dad...

sedih and terharu kadang kadang sebab dia makin sensitive..even bila my dad manja dengan kucing dia name Alin tue pon imie jadi sensitive and merajuk cakap my dad tak sayang dia...

"haiiisssshhhhh la kimie..kami nie sayanggggg sangat kamu tau!!!kalau boleh taknak kamu balik rumah kamu sampai bile bile..sayaaanggggg sangat sampai bile bile..yahdon (my dad) tue pon dah pernah cakap dengan arwah ayah kimie..jangan risau kan kimie adik beradik dekat sini sebab insyaAllah kami ada untuk kamu...kuatlah sayangggg..kuatlahhhhh...awak satu satunya anak lelaki arwah...awak harapan dia dan kamiii syggggg...sile tabah ok!!!kami ade dengan awak.."

btw, tahun nie ibu cakap arwah takde pon salam mase hari raye dengan die..tahun nie raya die macam menjauh dengan semua orang yang dia sayang dan rapat..semua kawan kawan dia yang rapat cakap 2, 3 minggu sebelum dia pergi dia tak tegur, buat buat sibuk..tak call and macam macam..yang pasti bile orang tanye bile dia nak buat open house macam tahun tahun sebelum nie dia cakap dia akan buat minggu akhir raya dan besar besaran T_______________T and sedih bile ade kawan dia lame dah tak jumpe jumpe dia sehari sebelum dia pergi sempat dia cakap "den(aku) dah tak lame nie" and bile kawan dia tanye also bile nak buat open house dia jawab "esok ramai la orang datang rumah den" and memang esoknya tu ramaii sangat yang datang..walaupun dia kerja PAR sahaja dekat SUK NS tue tapi berita announcement dekat SUK NS pagi tue macam berita orang besar besar pergi...dan alhamdulillah sebab arwah sangat baik pada semua orang segala urusan sangat mudah diuruskan dan ramai bagi bantuan...Dato' yang baik dengan dia semua datang and bagi bantuan..terharu sangat...

raya tahun lepas arwah dengan anak kedua dia angah eicha..tahun nie dia PMR..dia nie senyap je..nampak tak banyak cakap tapi i olls tau dalam hati dia sedih sangat..cuma dia tak mampu nak cakap aje..tapi dia mampu untuk tunjukkan dia kuat..semoga berjaya angah..

yang nie nabila anak 1st SPM tahun nie..nie paling rapat dengan arwah sebab arwah tunggu 5 ke 6 tahun nak dapat dia nie..isnin tue mase arwah hantar dia sekolah sebelum nabila turun kereta dia pegang tangan nabila and cakap "along belajar betol betol" T___T ini la jugak budak yang 3 hari berturut turut around 4 ke 5 pagi masa arwah pergi mengigau panggil "ayah ayahhh tunggu along" sebak kitorang yang tido sekali dengan dia..

inilah gambar family diorg yang pertama dan terakhir ambik dekat studio..selama nie arwah tak penah kisah nak ambik gambar..tibe tibe tahun nie nak ambik gambar dekat studio..the sad thing is arwah tak sempat tengok gambar nie..mase my mum pergi ambik gambar nie my mum cakapla dengan tokey tu yang arwah dah takde..tokey tu pon terperanjat...and arwah penah datang kedai nak tengok gambar tapi tak gambar tak siap lagi..hmmmmmmm

sepasang baju melayu purple cair, sampin, butang baju melayu dan kasut untuk Mr Ir Z sebagai kenangan arwah pada kami dan dia..arwah nie bersungguh sungguh plan untuk majlis kami..sedih bile dia takde nak meraikan nanti..insyaAllah kami akan buat seperti yang arwah dah plan..

gambar gambar masa majlis buka puasa tahun nie..buka puasa terakhir bersama arwah..arwah setiap tahun akan dapat voucher buka dekat Allson Klana Resort..tahun sebelum nie we olls buka dengan budak bertiga nie shj..arwah n makngah tak join..tahun nie beramai ramai tapi inilah pertama dan terakhir..

 lengkap gambar mereka berlima dalam nie..

kenangan arwah pada kami takkan pernah luput..arwah dekat pada kami..lebih lebih lagi pada i olls sebab i olls cucu pertama..jadi ke mana mana mereka akan bawak i olls..masa kecik i olls dimanja mereka semua..insyaAllah apa yang termampu along akan tolong mak ngah dan adik adik dekat sini..pakngah jangan risau..pakngah tenanglah dekat sana..along tau pakngah tenang sangat dekat sane..pakngah rehat ye..pakngah dah puas penat bekerja dekat sini..

yang pasti muka pakngah senyum masa dikafankan..sesuai dengan gelarannya sebagai mat senyum..beliau tetap senyum dalam tidurnya..dan semasa balik kampung sebelum dikebumikan dan kain dibuka, mulut nya makin lebar tersenyum dari dekat seremban..

semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman...AMIN!!!

AL-FATIHAH

Mohd Atan Bin Mohd Yunus
21 Jan 1967 -- 27 Ogos 2013

Thursday, July 11, 2013

Puasa sehari kite!!!

haishhhhh...apesal lah bile puasa je ngantuk, bile ngantuk je puasa... *ehngkomemangsentiasangantuk* huhuhu..yolaaaaa~~* i olls ngaku la i olls nie kaki tido...di mane mane dan pada bile bile sahaja boleh tido kekdahnye...tapi ape kehe nye bile bulan puasa nie tahap mengantuk tue makin tinggi eh???nak kate setan dah kene ikat...napsu eh???huishhhhhh...kalahkan setan pulok..huhuhu :P 

ehhhhh...terperanjat tak???kite update belogggg laaaaa!!!!awal awal pepagi pulok tue kan???mwahahaha...sebabnye tahap mengantuk tue tinggi kok lotak palo ataih mejo nie memang lolap manjang yola..huhuhu T______T

hujan lagik kannnnnnn~~~* tanak bangun p kerjaaaaaaa!!!!huhuhuhu...

apesal eh pepagi tue lepas sahur susah sangat nak tido balik???sebab i olls sahur awal tau pukul 4..kengkonon nak tido skek lah kan..kan dah cakap..5 minit, 2 minit pon memberi makna hokeyh ntok i olls tido..tapi dari semalam i olls takleh tidoq sangat pas sahur..apekah makne nye tu???okeh!!!!paham..maknenye silelah buat solat sunat... T____T tak lawak ye Jujue!!!!

hmmmmmm..sebnanye harinie dah terbayang bayang dah bile lah nak jumaat...khennnnnn~~~* this week i olls tak kerja kan sabtu..nak balik boleh buke lauk ibu masak!!!sahur ibu masak!!!!dah bile pulak ngko nak masak Jujue oiiii???tak sesedar lagik taun depan ko kene masak ntok laki??? T_________________________________________________T huuhuhu..

dahla...merapik meraban tak membantu betol...tak meningkatkan prestasi sungguh!!!meh kite pikio petang nie nak beli ape kat bazar ramadhan eh...jangan salah beli!!!kalau salah beli dapat akak jual tue memang pose menangisla makannnn!!!hehehehe...

semalam beli nasi kerabu...oklah sedap...tapi mahainyeeee!!!RM7 okeh!!!!sebab ade daging salai/bakar dengan ayam masak kunyit kecik kecik tue sikettt...huhuhuhu :P nasib baik sedap...pastu beli agar agar..i olls memang buke mencarik agar agar..agar agar laici sedap mahbeles!!!!ade leici sume dalam die..agar agar pelangi pulak downnnnnn T____T orang tu cakap makan macam berada di awang awangan...tapi i olls makan terus jatuh ke bawahhh...huhuhuhu... :P akak jual tue puasa namenyeeeee T____T

xpolah...harini kite try and error lagik eh.. :) 

see ya later!!!!

xXhugsnkissesXx

nak tidoooooooooooooo~~~* 

 **google**

Tuesday, July 9, 2013

Nasi campur bercampur gaul~~~*

holololoooorhhh..kesian sangat dah tengok blog i olls nie..sepi sesepi menyenyapkan diri betol!!!huhuhu..bukan setakat sawang je yang dah naik..tanduk kat kucing pon dah keluar..huhuhu..ni semua salah boss.. *ehhapemasalah?* huhuhu..sebab boss punya bilik belakang i olls..kalau die ade bukak pintu memang sesia je nampak i olls punye pc..huhuhu *nangistakungairmate* alasan semua tak payahla u olls terpedaya dengan budak Jujue nie oiiiii~~~* tab bukan takdo..tapi hasil yilekk pocii jugak..huhuhuhu :P 

bile bukak blog orang barula rase macam eh esok nak update blog arh...tapi pastu kan lupe aje..aseklah lupeeeee..agaknye banyak sangat makan semut kekdah mentedarah kot dolu dolu tue yang parah sangat lupenye..huhuhu :P nak kate sibuk update facebook takdo plak..nak kate sibuk ber instagram, twitter and keek pon nan hado..air panas dah..bukan stakat suam suam kuku..kekdah nye dah sampai tahap pemalas tahap baboon kuase lapan kot cik Jujue nie???huhuhuhu *merapiktaktentuhala*

haishhhhh~~~* waghihhhhh oiiiii!!!!!bangun bangun!!!!hahahaha..ese xdok kono panggey waghih do..daro adola...hihihihihi... :P 

sebnanye macam taktau nak update ape..huhuhu..

okeh..pasal kawen nanti hantaran pulun beli bulan 12 nanti..aci dok???dah kate Christmas kan..huntung berbaloi la kan... :P tapi dah minat henbag ngan kasut..acane???nak kene beli skang ke???kang berkulapok pulak bebarang tue simpan dalam bilik..xpon kang kok buat raye je kan..jadi say NO skang kite beli barang barang bulan doblas nanti..Merry Christmas kan..memintak Santa Claus tahun nie anta henbag ngan kasut idaman..wakakakaka :P *okehtaklawak* 

bab katering, andam and pelamin semua ambik dekat satu vendor aje..Ruszha One Stop Center kat Taman Matahari Heights tue.. *macamkanorangramaitau* senang berurusan dengan Kak Ruszha tue..sebabkan buat sekali je side lelaki and perempuan so macam banyak jugak la we olls tolak and tukar ke benda lain...Alhamdulillah..setakat nie dalam keadaan aman dan selesa lagikla..belom lagik bertukar jadi bridezilla..huhuhuhu :P tapi sebabkan Cik Puan Ibu nie die suke buat muke comel bile i olls cakap tanak camni tanak camni nak simple aje..huhuhu..terus lomah lutut den haaaa~~~* hahahaha..kadang kadang tue kene la keras sikit sebab bile kire kire makin tinggi pulak cost...huhuhu..tapi kalau die jawab IBU SPONSOR!! terus laju je i olls hangguk hangguk..huhuhu :P cecukupla dulu kan pasal kawen tue..bebuat tak nampak dulu la..nanti kang cerita banyak banyak kang pening kapla *goyanggoyanghangukhanguk* huhuhuhu..nasib baikla room mate kawen tahun nie, so, ape ape bincang dengan die jugakla..compare semua and mintak pandangan..huhuhu..Mr Ir Z tu membantula sesikit..tapi kan memang lelaki nie jenis yang OK, OK, DEDUA OK, SEMUA OK..hadoiiiiiii~~~* bile suruh buat pilihan itula die.. *larijauhjauh* bile dah buat muke comel macam Puss dalam Puss in Boot tue *walaumukemacambinijack* die pon mulela kecikkan pilihan dari 7,8 pilihan ke 2,3 pilihan..tue jela....name nak suruh pilih last one memang tidaklaaaaaaaa...goram acik!!!!

hokeh...kate nak stop tapi merapik meraban lagik..huhuhu :P 

meh kite akhiri dengan beberapa photo cino bukit tombam T__________T

ehhhh..ni bukan si tomban cino bukit..nie adelah pavlova i olls buat weekend haritu yang tak hingat bile..huhuhuhu :P nie kali kedua buat..jadikla..tapikan manis sangatla..padahal i olls dah kurangkan gule dah.. T____T *potongkaki* dahla my family nie memang tak makan manis sangat kan...sodehhh!!!!tapi nasib baiklah Mr Ir Z ado..tue hiasan tue die la buat...kengkonon kretip sangatla buh whipping cream tue macam tue???campoq ngan ceklat tue makin manis jadiknye...huhuhuhu..hontamla labuuuu~~~*

haaaaa~~~* nie la die!!!!i olls dah cantas habis rambutttt!!!kekekeke..saje je nak berambut pendeks kan...huhuhu..last pendek mase jaman skolah menengah dulu..huhuhu..jaman dinosour orang panggil..hehehe :P semua macam sure ke nak potong pendek???dah alang alang kan..rambut haritu dah panjang sangat hoihhhh...even Andy owner saloon tue suruh i olls duduk 5 min fikir dulu..hahahaha... :P alaaaarrr~~~* lepas nie terusla simpan untuk kawen..sekali sekale sebelum kawen nak merasa kengkanak kejap..hahahaha :P 

btw, tue si kenit tue nak show off HP baru die..touch screen ko!!!!Samsung lagik tue!!!hehehe..Samsung China la kot..tapi tulisan die same je.. *kompius* tak kisahla asal die ade phone sebab akak akak die dapat phone baru..die pon nak phone baru..siap mintak hokeyyy!!!!tapi asal datang rumah i olls Tab i olls jugak jadik mangse..hoshhhhhhh!!! T___T bagi tab ayah die takmaoo..alasan game tak best....kengkanak jaman sekarang kannnnnnnn~~~~*

sehari selepas menggunting rambut..pegi kenduri kawen kat Shah Alam..si kenit tue seeeeboookkkk jugak nak enterprem kan.. T__________T bukan setakat gambar je..orang nak dating pon sibuk nak hikuuut..hoishhhh!!!!ketok kang!!!!Mr Ir Z pulak boleh jawab ape??? "bawak ajerlaaaaa" haaaaaaa...nangis kang!!!!die time budak tue baik die layanla..time si kenit nie nak macam macam die pass kat i olls..hishhhhh~~~* maun tak tumbuh tanduk i olls karang..dahla sekarang die makin mengada ngada si kenit nie tauuuu..nangis!!!!! T___________T

muke lepas balik kerja yang selenga..hohoho..bile jammed maka sile syok sendirikkk~~~~* 


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK!!!!

bersama lah kite memanfaatkan bulan yang penuh mulia ini agar mendapat keberkatan..Amin!!!!

xXhugsnkissesXx



Thursday, May 2, 2013

entry tanpa gambar!!

Ayoo..sorryla kite nie asyik menghilang sajor..huhu..agak busy skek..weekend saje pergi sane sini nak test and survey macam macam untuk kahwen..huuuuuuu..jujue nak tawen??ihikkss..InsyaAllah.. :-) tapi bukan dalam masa terdekat nie la..next year InsyaAllah..tapi sebab awal tahun kan jadinye memang kene dah start sikit sikit mensurvey survey kan..huuuuu..takot noks!!dalam takot takot tue ticket flight honeymoon beli dah..mwahahaha..mase sale airasia aritu..kikikiki..kite kena bijak berbelanje..mwahahaha.. :-P 

Okeh..berbalik pada kisah mensurvey..adalah beberapa tempat katering dan bridal telah disurvey..Seremban punye price okla..tapi bile nk tengok review macam tak banyak sangat..bajet macam nak ambik sekali je dekat satu vendor..senanglah kan..takdelah pening kepala sebab semua dekat satu tempat je kan..sebab this week kan ade election so no food testing this week..ape ape kene tunggu next..tapi i olls dah macam ok dengan satu bridal nie Ruzsha one stop center dekat Matahari Heights Senawang..price ok..lepas tue die pon ok..banyak benda boleh dapat..rasenye macam nak deposit dah lepas tue tunggu food testing..kalau ok, boleh terus amik A sampai Z dekat die.. :-) senang hati!!mak Mr Ir Z pon semalam cakap kalau ok ambik jela..huhu..tapi part susahnye diorang nak kambin..huhu..nak mencarik yang masak kambin sedap nie susah jugak eh??we olls ok je ade or takde kambin..hihihi..i olls tak makan..hieee..yang tue kena KIV dulu.. :-)

Lao setel deposit tue okla kan??just fikir siapkan doorgift saje..saye nak DIY gituu....hieeee..hopefully dikurniakan kesihatan..aiceh..DIY box je..tapi nak hover hover..kikikiki..pastu fikir baju nikah..i olls nak buat style lame lame tue..tapi ntahla..susah nak dapat kain..huhuhu.. :-P 

Btw, next 2 week saye konvo!!yeay!!nasib baik konvo pagi, so, dah bajet lepas konvo nak ajak Mr Ir Z n family to GM Klang mencari ape ape yang patut..heeeeeeee..sebab taknak membazir jadik kite kenala plan dari awal kan..duit yang lebih boleh dibuat belanje selepas kawen..hieeeeeee.. :-) make sure jangan overbudget!!nanti lepas kawen menangis..hiiieeeeee.. :-P

xXhugsnkissesXx

Wednesday, April 17, 2013

Baju Mr Tabby.. :-P

Haaaaaa..menarik tertarik kau memang daboom ok!!die pon ade baju!!mahal pulok tue!!order terus dari Korea pulok tue!?jangan memahen okeyyyy!!

Alkisahnye sebab i olls nie penat dah asal asal pergi mall tengok kedai kedai jual casing comel comel bile tanye "casing untuk 7.7 ada??" jawab die "tak adalaaaaaaa amoiiiiii" haiyaaaaaaaaaa..manyak sedih looooo!! T_______________T  kalu ada pon itu yang biasa punya saja..wa tamao biasa punya la..wa mao comel comel punya!! *sambilnangishentakkaki* kao bajet kao comellll??ppppffffttttttttttt..

So, dikesebabkan pening kepala mendengar i olls berbunyi macam siren ambulance, Mr Ir Z telah memberi cadangan agar i olls membeli online sajor..online pon tak dok..semua yang biase ajer..i olls nak lain dari lain!!! *silesabarhatinakhentakjeminahnie* hihihihi..

Maka setelah mensurvey dimerata rata website..akhirnya i olls berjumpa dengan Qoo10 punye website!!yeay!!ade comel color KUNING yowwwwww!!sedia duit ajela!!tapi sekali tengok die deliver sampai Singapore sajor...hishhhhhhhh..sedih lagik!!! T_________________T 

Google google lagik *iloveugoogle!!* jumpe pulak Qoo10 tapi for Malaysian..suke weyhhhhh!!nari nari mase tue!!terus isi order form..tapi sebelum tue bacwe review kot kot seller tipu kot kan..hehehe..sebab die dari Korea terus shipment die..and i olls bajet nak amik mail biase..tanak amik express mail sebab kalau ambik express mail memangla ade tracking number semua..tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kannnnnnnnnnnnn..postage tue lagik mahal dari harga barang..hahaha..harga casing RM30++ je..postage die RM40++..ko hadoooo??maka kite amik mail biasa..free sajorrrrr..tapi takde tracking number..tengok review semua dapat barang..tapi lame la kot..xpelaa..redha sajor kan.. :-) sebelum tue siap msg dulu tanye ade stock tak?? Die jawab cepatttt hoiiiiiiiii!!terus yakin tanpa was was laju je order!!kikikikikikiki..

The best part is harini bayar, malam tue die packing, esoknye die pos..TERBAEK kan??sebab die alert dekat email cakap shipper tengah packing..shipper hantar barang..bagus wohhhhhhh!!bile dah tau die hantar tu maka genap 7 hari mulala rutin harian check pos box office nie..dok terbayang la si kunin comel tuee..hehehe..memasuki hari kesepuluh rase macam sedih je..macam budget hilang dekat pos office ke..huuuuuu..so, dah tak check lagi pos box..huhuhu T________________T 

Hari ke 13 Daniel nak balik tibe tibe die masuk balik cakap "woahhhh Juliana!!u got a thing from Korea!!" Diorang pulak masing masing excited ok..konon nak tengok ape barang tue..budget korang Korean i olls xleh dapat pape dari Korea la??hahahaha..

So, i'm loving it!!suke sangat sebab die fit perfectly with my Mr Tabby!!dahlah KUNIN kan!!hehehehe..sebab sejak Mr Ir Z guna HTC Butterfly ni, ape ape i olls gune tabby saje..call, sms all in Mr Tabby..orang macam heran je pandang i olls letak gabak gabak kat telinga..hieeeeee... :-P senang bile die takde flip depan anytime boleh jawab call, msg n whatsapp.. :-)

Panjangnye bebellllll..Jujue memang macam nie..details kan??wahahahahaha



Sukeeeeeeee!!hehehehe

xXhugsnkissessXx

Wednesday, April 10, 2013

Hati terluka sedalam dalamnya.. T_________T

Ya Allah!!pagi pagi dah buat hati membara terluka sedalam dalamnya..semuanya sebab ade "ciskek" yang telah mencalarkan my dear Polly..haish!!lepas tue boleh buat bodoh cakap saya pon calar jugak and terus jalan..nak jerit karang kot jadi mak lampir pulak tepi jalan tue..haishhhhhhh........

Alkisah dekat depan Kurnia bangunan hijau tue biasela kan jalan 2 jadi satu..yang si perempuan ciskek nie lagi nak himpit i olls..i olls dah depan dah kasikla i olls jalan dulu..ko tunggu sekejap boleh tak??nak jugak himpit..last last bergesel dengan Polly..dahlah panjangggggggggg!!!!!!!!!bile kite berhenti tepi slow cakap dengan die boleh die cakap saye pon calar awak pon calar..macam ciskek tak jawapan die??rase macam nak langgar kereta dia sampai remuk..bile i olls dok lagi situ bebel tibe tibe die blah..macam basketball tak??hadoiiiiiiiii!!geram rase macam ape je..Ya Allah!!rase macam nak ape ye tapi urut dada..maybe ade hikmah perkara nie terjadi kan..taknak mintak apa apa tapi hopefully perempuan tue sedarla..member lelaki sebelah die diam tak bercakap..yang perempuan tue tak keluar kereta..haishhhhh..nasib baiklah i olls tak meroyan situ kan..memang la Polly tu tak mahal..tapi thats my first car ok..i olls bayar bulan bulan..luka kat hati jadiiiiii dalam giler bile tengok body Polly yang tercalar..nak nangis semua ade.. T____________T 

Balik ni nak pergi tengok harga dekat Shah Alam kalau ok..lepas tue balik Seremban consult Mr Ir Z dulu..memanglah ade yang boleh polish..tapi yang dalam tue memang tak bolehla..hmmmmmmmmmmmmm




Atleast kalau sebut sorry pon sejuk la hati nie..nie takde sorry pon.. *urutdadasendiri* sabarlah wahai hati.......

Sorry Polly.. T______________T

Tuesday, April 9, 2013

cik tak ke cik ta??

Tajuk tak hengat..padahal nak cakap hari hari kitewww buat kotakk..ewwwww..hehehehe..gedikss!!bile petang petang kerja dah setel mari kite ambik pensel and pembaris..

Membuat kotak mari rakan rakan..hieeeeew..


Patah riuk jari kene garis garis and gunting sesatu..hihihi..exercise kan..hieeeeeeee..tapi nanti badan gemok jari kurus acam mane?? T_______________T wakakakaka..

xXhugsnkissesXx

kehalusan..kemulusan..wakakaka

Being girl/woman..semua nak nampak cun..so, sejak dua tiga menjak ade camera360 semua pon ambik gambar nak kasi kulit muke flawless kan??ihikkkkk..i olls mase awal awal dulu memang dah install..jarang gune jeh..wahhhhhh..apekah??maksud macam yakin diri.. *padahalsepuluhkalisnapnakmakesurecomel* wakakakaka..

So, i olls try la kan camera360 nie dekat Mr Ir Z..dan lepas tue kaw kaw kene dengan tuan empunya diri..sebab?????

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Haluuuusssssssss mulussssssssssssssssss siot kulit!!!wakakakakaka..ilang macho nye..wakakakaka..adoiiiiiiii..gelak guling guling tengok kemulusan kulit die..hihihi..btw, sile abaikan lubang idong i olls itu..huduh sungguh ku rasa..hahahaha... T__________________T

xXhugsnkissessXx

sisterhood~~**

SISTERHOOD!!!!!!

hehehe..actually nie happen mase hari Sabtu haritue..we olls ke Kluang for abang ipar Mr Ir Z punye adik wedding..ehhhh..macam blur je ape kan??tak kisahlah kan..hieee..bersamaan dengan my mum punya birthday.. :-) 

Sebelum balik sempatlah singgah Ayer Itam kan..huhuhu..nasib baik naik satu kereta sajorr..so, memang tak muat lah kalau nak shopping..maka duit tersimpan rapi sahaja dalam poket..tapi macam takdelah sangat rapi kan sebab dah bajet nanti nak datang lagii..huhuhu..pppfffftttttt..

So, Birthday Girl aka Cik Puan Ibu telah request nak makan ikan bakar dekat Pengkalan Balak..ohoiiiiiiii..ohsem ok rase die!!mase tue pergi stay sane..makan  2 family plus si sibuk Mr Ir Z baru RM150..berbaloi baloi!!!!plus sotong goreng tepung die SHEETAAPPPPP!!!hehehe..

Btw, our lil monster down with fever..sian pon ade..tapi rase geram sangaaaaaaatttttt kerana kemengadaan die tu..sampai i olls and his sistah cakap we wanted to tumbok aje die..hahahaha..owhhhh..bile cheeky bersayang sayang, bile orang tue demam nak tumbuk..hieeeeeee..alololololo mushuk banje intan payung alonggggggg!!!dapat power rangers kan??hieeeee..so, no pic of him..and tab pon free aje!!weahuuuuuuuuuuu!!maybe die pening kepala kot so, die tak heran dengan tab..please get well yeh shayanggggg!!tak best la gaduh gaduh time kamu demam.. :-) 

Okehh..melalut dah..hieeeeee..thats me right!!so, mase sampai sampai kat Pengkalan Balak angin die kuatttttt sangat!!!!!!ombak besar and tinggi..En Ayah sampai takot nak park kereta dekat tepi pantai..my sistah dah macam scary la..scary la..i olls macam telan telan ailioo je tak keluarkan..buat buat berani..

Sementara nak tunggu si kenit panaskan enjin..*beingdemamadepeluangnakmengadatanakturunkereta* ppppffffffttttttt..we olls pon ambiklah gambar..kan dah cakap si kenit tue tak hirau tab..so, senang hati we olls!! :-P 

So, here we are!!sisterssssss..cucu cucu perempuan Wan Long..4 orang plus another 3 tiada bersama we olls..hihihi..:-P LOVE U!!!!!





Lastly................


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Kekenyangan + kepenatan..

Wakakakakaka....

xXhugsnkissessXx

Tuesday, March 26, 2013

Hasil kerja tangan Kimie Kimot..

Antara hasil kerja tangan si pendek @ si kenit weekend haritu..dekat phone my dad die sibuk kemhoo..adoiiiii haiii..gambar muke die aje..senyumla..buat muke senget senget la..sungguh tidak boleh di bla kan..mwahahaha..sile la tengok hasil kerja si kenit nie sebab kak long nye takde idea..mwahahaha..adik sapela ek??tue pon ibu cakap die taknak balik rumah..so, end up harinie ibu bawak die pergi kerja..seems like zaman bawak anak pergi kerja berulang semula buat cik puan ibu..hieeeee.. :-)

 bajet konon konon ceria padahal baru lepas hujan..beginilah depan rumah i olls..si polly sedap duduk dalam tak kena hujan..sian kakak die kene hujan dekat luar..nasibla kan labuu.. :-P


 i olls ajar en salleh main candy crush saga u olls!!hahaha.. :-P sekejap je tue..kejap lagik die campak tab tue kat ibu, ibu pon mengoogle ape ape yang patot..kikiki :-P somellll saye berbaju kuwung..nak pergi kenduwi kawen r.. :-P

 basikal si kenit dengan basikal ayah don kesayangan die..en salleh nye basikal..petang petang dua beranak tue kayuh basikal turun naik bukit FH nie..balik berpeluh peluh..hahaha..tapi kompius jap jang..asal basikal awak kat FH??awak dah transfer duduk FH kew?? :-P

Kereta pree beli koko krunch..hingatkan besar gabak..rupenye besar sket je dari koko krunch tue..mwahahaha..bolehla kan labuu.. :-P 

So, itula antara hasil si kenit nie..bosan bosan tengok gambar teringat muke die mase amik gambar..sangat hilarious..kikikiki..jangan mara ma....

Nak g makan aih!!

xXhugsnkissesXxh

Diari 3 level


Sorang pendek sorang panjang..due due tue suke nak buat orang geram..malas nak layan kadang kadang..kalau dedua bergabung jadik meletop..sekarang si pendek tue dah tau..asal nak keluar dengan Mr Ir Z mesti je die nak menempel..hadoiiiiiii..xdok privacy lagik dah.. :-P 

Gambar nie ambik mase si pendek ajak pergi City Park..ntah bile mase ntah orang janji nak bawak die tibe tibe die cakap kite dah janji..nasib baik ade Mr Ir Z..untunglaaaaa badan duduk je..hahaha :-P sampai sane homaiiiiiiiiiiiiiiii..panas berdenting lagik..i olls kan puteri lilin *bajetmukecair* so, cakap dengan Mr Ir Z, i olls lari lari duduk bawah pokok..biarlah si pendek dan si panjang menyumbat perot ikan ikan dengan roti dan makanan nye..sedar sedar tibe tibe dua dua terkejutkan i olls..pandai pulak korang kan?? :-P 

Maka baliklakh si pendek, si panjang dan si sederhana..berlekit sungguh!!singgah tutti frutti si pendek makan sampai hirup hirup macam makan maggie..sungguh memalukan disitu..

Tamatlah diari sehari bersama kami si tiga level.. :-P

Kesengalan si sederhana..

xXhugsnkissesXx

Friday, March 22, 2013

Rerama terbang rendah..

Hehe..alkisah adelah seorang makhluk iniii..die sangatla down nye..staff bawahan pon henpon memahal..die masih tetap dengan henpon '5G' nya itu..

Pernah jugaklah die zikir kat telinga i olls..One X One X macam tue kan..tapi apakan daya..i olls tak dapat membantu..hihi..sungguh lepas diri disitu kan?? :-P bak kata cik puan.."kesiann die..asik melayan kamuu je die tak tak terbeli henpon..pakaila die henpon lame die tue..nak kua tengok msg pon tersorok sorok..sian ibu tengok"..huhuhu..bukan salah i olls ok!!die tanak bu!!die cakap nanti nantila..bile pergi jalan tue die tengok je..die kate ade benda lain lagi penting..acik nak wat gapo kan??nak kasik adiah sebijik sejibon tunggula nanti..huhuhu *dasartaikidungmasin*

Setelah melalui hari hari bersama dengan nokia 5G die tue..korang hadoo??nan hadooo kan??die je ado 5G.. :-P maka Mr Ir Z telah menyambar seekor rama rama yang sangat lahhhhhhhh sleeeeeeeeekkkk and gorgeous nye lahai..


Holololo..comelnye kaoooo kan?? :-P pinjam seminggu buleyh tak??kikikiki

Tapiiii kan nak cite betapa hover nye orang tue msg dengan kite kan..tengoklah nie.................


Perlu ke sent from my HTC Butterfly tue??sebab tue jugaklah tak menjadi nak kenakan i olls..mwahahaha.. :-P over ngko!!

Bak kate cik puan ibu 'biarlah die sekali sekali nak berhagak dgn kamuu..kamuu berhagak salu tu xpe??' susahnye bile ade orang backing..hmmppphhhhhhh!!

G la kawan ngan cik puan ibu sajooooooo..anak die nak majuk!!!

Kalau nak pujuk kasik saye pinjam rerame sebulan!! :-P

xXhugsnkissesXx

Pelita yang tak berapa terang..

Asalkan makan dekat Nasi Kandar Pelita tu asiklah mengantukkkkkk ajer..ape kehel nye yeop oiiii???patut nama PELITA itself terangla mata kan..menerangi dalam kegelapan..ecewahhhhhhh~~~* tapi dah kenapa rasa macam gelap dan kelam je sekarang..huuuuuu.. :-P 

Makan nasi bungkus pon sleepy..makan mee goreng pon sleepy..ado ganja ko??huuuuu..serious weyh!!macam takleh nak bukak nie mata nie..huhu..acahne??boleh tido kejap tak Daniel??huuuu..

Padahal makan mee goreng jek..sebab kes haritue nampak orang makan mee goreng basah terus macam nyummylicioussss..sodap eh ko!!tapikan sebab susah nak carik kedai melayu maka kite bantai jela mee goreng mamak fefeeling mee goreng basah kan?? *makansambilkesatairmata*

Over benor nak tacing tacing lak aii..karang petang nie balik seremban suruh cik puan masak eh?? *esokdahkawenponsuruhcikpuanmasak* cik puan kan rajin masak untuk bakal menantu.. :-P terase sungguh di anak tirikan sekarang nie..sikit sikit Mr Ir Z..haishhhh..kombang buntut ehhhh...joboooo!!tau??bahasa N9 mcm berlagak ade org syg die..ppppfffffftttttt.. :-P 

Ehhhhh..dahla....aci tak kalau cakap nak landing kepala jap nak snooze 5 to 10 min ke..wakakakaka..over k!!5 min pun dah syukur..kekekeke..

Tataaaaaaaaa..

xXhugsnkissesXx

Friday, March 8, 2013

Buku seterusnyeee~~~* :P

sekarang nie kalau perasan tak hehabis entry buku cerita ajerrrr kan???itulah nak dikato..sempena voucher ade kan..nak beli buku education kite dah abis study..huhuhu..beli buku adik adik dah selamat haritu RM150..*hamek ko!!* so, mase untuk kiter bergembira la pulak kan bace buku cerita banyak banyak... :P 

ohoiiiiiiiii..suke tau i olls pergi Popular Sunway tue!!! *memangla suker sebab depan rumah ajer!!ahakss!!*  T______________T actually, bukan sebab depan rumah sebelum sampai rumah singgah kejap and parking seringgit je per entry weekdays adelah sebab Popular die macam ade banyak sale and discount!!!!!ohoiiiiiii~~~* orang giler buku memang macam nie kan..pergi shopping mall carik kedai buku dulu... *owwhhhhh...sungguh nerdddd!!!* ahaks..lalalalaaaa~~~*

okeh..sebab haritue kan beli "After River" tu RM6.90 kan..so, memang dah target another RM50 pon nak spend situla khennnnn~~~*

hari ape ek haritue???lupe la pulokkkk..i olls balik rumah dulu sebab ade orang janji nak jenjalan Sunway dengan i olls..sekali die macam malas malas jeeeeee.. T__________________T pujuk punye pujuk last last die setuju..yeay!!!!!!maka we olls pon pergila Sunway sekangkang kera ituewww~~~* hahahaha...

maka, telah menghabiskan voucher terakhir RM50 dengan 3 buku ini!!!!! *BIG GRIN* 3 buku berharga RM52.40 sahajo~~~* sile tepok tangan skek!!!! :P 


 tetige nie harga RM52.40 je.....murah kan???murah kannnnn!!!!!sebab 2 lagik buku tu RM9.90 ngan RM12.90 ajerrrrr.. :) 

mule mule nak main tan tan tut keladi we we *sape takpenah main memang r!!!* kat buku buku nie and pemenang bertuah adelah Jodi Picoult!!!! *clapclapclap* kite bace dia dulu yeh~~~* 

Jodi Picoult - Change of Heart


June has survivrd what no mother should face. Twelve years ago, her husband and young daughter were murdered. for the sake of her unborn child, she managed to carry on living.

But now she faces losing a second daughter. Claire has a heart defect, and unless they find a donor soon, she will die.

When a match is offered, it seems like a miracle. Until June learns that the new heart will come from the man who killed Claire's sister. She thought she would do anything to keep her child alive. But how can she give her daughter the heart of a murderer?


tapi aseklah tertangguh ajer kite nie nak bace sebabkannnnnnnnnnnnnnnn kene isikkan form form tax boss sayeeeee!!!huhuhu..susah laaa!!!dahla takpenah buat... T________________T stresssss tau ahkak!!!mencik sajor!!!alasan suruh i olls buat sebab nak kasik pandai khennnnnn..masalah next week nie ade seminar kat PD untuk manager manager seluruh Malaysia and Singapore..manekan hendak prepare semua ituuueeewwww..manekan hendak kejar tax lagik..hadoiiiiiiiiiiiii

T__________________T

xXhugsnkissesxX







Wednesday, March 6, 2013

Memberku masuk paper..

pagi pagi tadi busy isik borang LHDN kan..lepas tue Cik Puan Ibu msg "Amri masuk paper"..huhuhu..pergi jela google kan sejak dunia di hujung jari nie..terus jumpe nie.. 


Amri anak Orang Asli pertama jadi doktor

Amri Dahdi (tengah) bersama kanak-kanak di kampungnya ketika ditemui di Kampung Orang Asli Batu Peti dekat Rompin, baru-baru ini.

JEMPOL 5 Mac - Tidak ada yang lebih menggembirakan buat seorang anak masyarakat Orang Asli dari Kampung Batu Peti dekat sini, apabila cita-citanya untuk bergelar seorang doktor akhirnya tercapai.
Amri Dahdi, 27, merupakan seorang doktor yang pertama untuk masyarakat Orang Asli di negeri ini.
Ayahnya, Dahdi Kooh, 67, ialah Tok Batin di kampung tersebut manakala ibunya, Leha Pakpot, 67, mengambil upah menganyam rotan.
Pemegang Ijazah Sarjana Muda Doktor Perubatan daripada Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) kampus Cheras itu memberitahu, ketika zaman kanak-kanak dia bercita-cita menjadi doktor haiwan namun mula berubah ketika meningkat remaja.





© Utusan Melayu (M) Bhd 


wahhhhhh..bangga ok schoolmate plus batchmate plus karaokemate (dulula mase die tak kerja lagik) masuk paper tue...hehehe.. :P Cik Puan Ibu plak yang sibuk sebab die kenal Amri nie..biasela...we olls kan mcm adik beradik..hehehe..ingat lagik mase mule mule masuk STJ mase budak cakap ade anak orang asli sorang batch kitorang pergi cari mamat yang typical orang asli punye muke kan..siap salah bajet orang lagik..huhuhuhu..ade sekali dulu we olls karok tetibe ayah suruh jemput die sebab i olls bawak kereta..cakap dengan budak budak nie sekali diorang nak ikot..naikla kereta bersempit - Mazerq, Pakcik and Amri..ayah naik je die yang hover nak salam salam..boleh pulak ayah ingat pakcik tue yang orang asli eh...huhuhu.. :P tapi adik beradik Amri nie memang pandai pandai..tak silap kakak die dulu pon STJrian jugak and name kakak die ade kot rasenye terpahat di dinding as good student..hehehehe *BANGGA*  :) 

so, tak kire anda orang ape tapi kalau rajin belajar tetap boleh berjaya!!! :) kan Dr Amri kan..sile belanje lepas nie!!! :P kekekekekeke..Johnnys dulu lame sangat dah ko belanje.. :P 

xXhugsnkissesXx