Wednesday, January 5, 2011

Malacca Perfect Homestay - part 2~* (Christmas Night at Portuguese Village)

so..sambungan dari part 1.. :) part 2 nie kite cerita malam tue lepas check in we olls buat ape eks?? :)

malam tue malam Christmas sebenarnye..so, Melaka tau2 jela kan waktu nie..Christ dah pesan dengan we olls mase die bagi kunci tue..die cakap yg we olls sangattt dekat dengan Perkampungan Portugis..die ckp they olls tue mmg berhabis-habisan la mase Christmas nie..beribu-riban la habis nak kasi rumah cantik..tapi we olls kene jalan kaki la nak tengok..sebab kereta dah tak boleh lalu..jalan dah tutup..huhuhu :P *adekah??sebab Mr. Ir. Z tak suke jalan2 kaki nie..die malas..penat+peluh..hohoho :P MENGADA!! huhuhu :P*

so, we olls bincang2..my friends semua tak nak pergi sebab they olls ckp penat..plus we were waiting for another 3 cars to come..huhuhu..so, i olls duduk la kat atas main kad ngan my fellow friends while Mr. Ir. Z and lagik sorg kawan tggu our friends yg on the way tu dekat bawah..dalam main2 kad tue i olls raser masam bosan jeks..lepas tue sekali sekale dengar bunyi bunge api membuatkan adrenalin rush sesangat..terus msg Mr. Ir. Z ajak jalan pergi tengok..biler die ckp YES..i olls pun melompatla bangun nak siap..dah budget2 nak berjalan2 di bawah sinaran bulan berdua *ahaks..verangan!!* pastue tibe2 they olls tanye..

"nak gi mane Jujue??"

"nak g turun Zahir ajak jalan..huhu"

"eh eh eh..tggula..nak ikot!!"

hahaha.. *POP!!* angan2 meletup..hahaha :P takdela best jeks jalan dengan korg semua!!!FUN!!! :) yg kelakar tue..mule2 2 org setuju..lepas tue kejut sorg yg dah tidur..die ckp nak ikut jugak..and nak dekat minah tue siap..we olls kejut lagik sorg..die pon nak ikot..hahaha :P macam berantai k!!! :P mase tue i olls fikir mesti Mr. Ir. Z dah panas vontot tunggu i olls kat bawah n he'll be surprise nanti tengok SEMUA turun!!hahaha :P

sampai bawah memang dah cakap dah..die terperanjat chimpanzee tgk satu gerombolan..pastu kene bebel jugakla sebab lambat..huhuhu *membebel mengalah kan i tao u olls!!! :P* tapi the sad thing is bile sampai bawah we olls tgk org dah berpusu2 nak balik.. :( HUWAAAAAA!!!dah terlewat!!! :( tapi Mr. Ir. Z layankan jugak makcik sorg nie..we olls pon jalan pergi Kampung Portugis tue..mmg FUN k!!!lampu banyak..and ade macam2 bende jual..hehehe..i olls smpat rembat topi santa berlampu n ball lampu kelip2 untuk Kimie..hehehe :P Mr. Ir. Z dok sibuk cari spray buih tue..tapi dah habis..hohoho :P so, we olls jalan2 sambil tengok light and decoration saje dekat rumah2 orang Portugis tue..macam dekat obersee (oversea) tao!!!ade lampu2...decoration die semua..just takde snow jeks..hihihi.. :P

so..sile layan sebahagian dari gambar gedik perasan comels kami.. (nak masukkan semua muntah darah kang..hahaha) :P ngeee~* so, gambar ade yang teratur dan tak teratur..hehehe :P

* i olls kat depan rumah i olls..hihihi :P julie's = juliana :P *


* orang berebut2 ambil gambar dekat deco *


* rumah yang menarik sebab ade Santa's Workshop!! :) *


*Christma Tree yg besar!!tapi takde hadiah kat bawah die~~* :P *


* simple je rumah nie..tapi macam excited nak ambil jugak!!hahaha :P *


* kami yg excited bergambar!! yang lain mcm blurr je..huhu :P *


* see!!!rumah i olls lagi..die tak perasan owner die dekat luar nie..hahaha *


* rumah yg i olls capture nie sangatttttt cantik tao!!!berpusu2 orang dekat depan rumah die..sebab pintu kunci kan..semua rumah pintu kunci..so, ambil gambar dr luar je.. huhu :P *


* Minnie and Santa in front of Christmas Tree!!! :) *


* keadaan orang yang ramai dan lampu2 yang bergantungan untuk Christmas di Perkampungan Portugis *


* macam deco kat London kan???hahaha..SENGAL!!!nape London???suke hatila.. :P hahaha :P *


* depan rumah yang ada Santa's Workshop..nak TOYS!!!ngeee~* hehehe *


* muke bajet nie..turun xsapu bedak pun muka..hahaha :P *


* kan??? betol tak i olls cakap?? :P *


* ehem2..mestila ade gambar berdua!!! :P hahaha *blushing* saya..SENGAL!! *



* we olls dalam lift nak balik condo dah..penat dah merayau..hehehe :P *



ha..lupe pulak nak cerita..malam tue we olls celebrate Birthday Mr. Ir. Z jugak!!!hehehe..HAPPY BIRTHDAY DEAR!!! :) he's turning 24 on 22nd Dec 2010 tu.. :) we olls dekat2..sorg awal tahun (2nd Jan)..sorg akhir tahun (22nd Dec)..dekat ke tu??hahahaha :P dekat dari segi DURATION MASA la..bukan dekat bulan..bulan pon dekat what??JAN and DEC..hahaha..PENING!!! GILORS JUJUE~~* hahaha :P so, kali nie manjadi la my surprise..hehehe..sebab die tak tau pon..tengok!!name lelaki kan..die langsung tak bukak peti ais..keluar masuk kitchen kacau org pon tak tau dalam peti ais ada cuppies..sebab tue die tak tau..kalau die bukak mesti nampak cuppies yg i olls order dr Kak Lieza@Maina Cakes tue..hehehe..CUPPIES die SEDAP dan CANTIK!!!geram n sayang nak makan.. :P hehehe..Mr. Ir. Z muka terperanjatla tgk i olls dtg bawak cuppies kat die..hehehe :P gambar tak sempat ambik..but i olls letak gambar dr FB Kak Lieza@Maina Cakes tue eks.. :) nak order sile tempah kat sini.. :) SEDAP!!!! and COMEL!!! :)





kebetulan beberapa hari sebelum tu Real MENANG Bergaya 8-0 kot dengan sape ntah die lawan..lagi la berbunga pakcik tue..hehehe.. *wink*

xXhugsnkissesXx

4 comments:

eMMe said...

wah!meriahnye sambut krismas
huhuhuuh....

jUliANa^sAlLeh said...

mencuba..merase..hehe :)

☆aDihAys☆ said...

best gler..bace pun dah rase best..
sonoknyer tgk lampu2..

jUliANa^sAlLeh said...

memang!! :) meriah xhengat!!hehehe :)