Wednesday, October 17, 2012

Setahun suda di Korea~~* :p

hari ini genap setahun i olls kerja kat Nuga Best nie..ade susah dan senang...susah tu selalunya bukanla susah yang ape tue..susah tu sebab macam kadang kadang i olls tak sehaluan dengan my Manager..sebab they olls nie jenis yang sangat concern...kadang kadang kite takde mood kan, pastu die nak tanye macam macam...hadoiiiiiii...heheheh :P atau problem dengan transporter...other than that xdela teruk sangat..

the best part is sebab i olls je the only perempuan or they call is "agashi"..mmg best sebab kadang kadang keje i olls duduk je..sebab perempuan and macam kanak kanak lagik kan as me paling muda..huhuhu..boss pon sporting sangat...huhuhu..eventhough die tue President untuk Malaysia, Singapore and Brunei but bile dengan i olls takde rupe president pon...sempoi je..hehehe :P kalau beli ape ape mesti nak kasi i olls rase sikit..

bab bab makan they olls corcern me as a muslim and islam...selalunya if we olls nak p dinner they will bring me to restaurant yang serve halal food..sebab they olls nak makan makanan korean so, they olls will look for Korean Restaurant and call them...hambik ko!!!!call terus!!!ko hado????nan hadola kan...huhuhuhu...selalunya my manager will call tanye makanan halal/tak sebab nak bawak sorang malay muslim..and once they said that its halal then we will go.. :)

keje ngan tehy olls nie tak susah pon..just they olls nak u give 200%..macam kite selalu alaaaaa, nanti la and whatsoever kan...tapi not with them...as they said nak and now means u need to do it...but i olls tak pernah pulak tengok muke my boss marah...hihihihi :P

so, sempena meraikan i olls dah setahun kat sini we olls p makan busat lunch tadi kat Restoran Sushi Tomo..sini Korean Restaurant tak halal so, pergi makan Sushi Tomo..but the owner sebenarnye Korean..hehehe..meet her already sebab last time penah wat dinner dekat situ jugak.. :P dekat je dengan opis i olls.. :)

 ini name die *Beef Bulgogi* dulu pon ade amik nie..i olls suke sebab die gune glass noodle.. :) sedap bagi i olls sebab die kenyal kenyal, tak macam mee kuning kite.. :)

 ini pulak i olls lupe name die ape..*sebab i olls duduk je tunggu they olls order* hihihihihi :P lagipon diorg cakap bahasa Korea laju sangat...mane i olls nak tau.. :P tapi tadi i olls sempat ajar diorang cakap orang melayu panggil benda nie as "LEMPENG".. :P pancake seafood nie..lepas tue they olls letak sotong yang gerak gerak atas die tue..i olls selalu gayat tengok benda alah nie..kekekeke :P

 ini mule mule i olls takot nak makan..mase die sampai xsnap picture pon..dah suap baru teringat nak snap picture...alaaaaaaaaaaa~~* mase die sampai tue dalam bowl, dalam die ade nasi, sayur timun fresh potong kecik kecik, sos and salmon raw tue..mule mule i olls takot je nak try but my manager ckp just try..die gaulkan semua and bagi i olls...urghhhhhh~~~* sy mmg tak suke dengan salmon raw..memang rase macam nak muntah ajo!!!!but suprisingly once die dah gaul and i olls rase sikit die xrase pon hanyir or nak muntah tue...rase salmon tue dah blend dalam tue ok..raser salmon tue jadik sedap..apedaaaaaa~~~* hehehe

 sebab they olls takot i olls tak boleh makan salmon raw tue *me also sebnanye* so, they olls orderkan for me Salmon Fried Rice ini..rase die simple je, rase macam nasik goreng biase je dengan Miso sup.. :) mind u olls ok...Miso Sup ade 2 jenis...Taipei/Jepun punye or Korea punye...selalu kalau kite pergi kat kedai kedai tue they olls serve Taipei/Jepun punye Miso sup..yang tak raser sangat tue...yang Korea punye Miso Sup nie Pedas!!!!and much moreeeee delicious than Taipei/Jepun punye... :) i olls lagik suke Korea punye.. :) hihihihihi..they olls nie suke makan pedas pedas tau.. :)

Mr Kim..he's a Korean tp warganegara China..lahir kat China..ramai diorang macam tue.. :) dah boleh beza dah sekarang..hihihihi


Lastly nie la boss i olls yang cute tue..hihihi :P kalau die datang pakai t-shirt and jeans koyak memang rupe macam budak budak abis~~~~* hehehee :P i olls nak amik makanan aje tadi suddenly die buat peace...hahahah :P aigo~~~~* so, inila die President Malaysia, Singapore and Brunei.. :)

xXhugsnkissesXx

3 comments:

nexx-novel said...

sonoknye dapat makan macam2 mknn korea, t bile g korea dah expert dah... hehe

Roz said...

wah..bestnya keje luar negara...setakat ni sy hanya mampu bermimpi jer...huhuhu...

kalau sy rasanya dh xmkn semua makanan tu...seram gak tgknya...hihihi..

jUliANa^sAlLeh said...

nexx-novel: hahahaha...kene telan sebab diorg suke makan camtu xsuke style makan kite kan...kekekekeke.. :P sok2 g korea xtao nk mkan ape da...hahahaha

roz: hiiiiiii...sy keje kat company korea kat Malaysia...tajuk je hover... :) kikikikiki..nk try nye pasal lao ade rase salmon tue pon ttp mate jek...hihihihi