Wednesday, August 13, 2014

Ceritera selepas 7 bulan.. :P

hai hai haiii..hoi hoi hoiiiiii..

memang takde rase bersalah ke ha ngko tak berupdate blog berbulan bulan sampai perot pon dh muncit..hieeeeeee..alhamdulillah :) 

wedding punye cerita langsungggggggg tak update..huhuhu..acahne???acahne??? :P pemalas makin tinggi!!!! keje pon suke dok kasik tinggi tinggi skang baru setel..dalam palaotak dok pikir makan tidooooooo aje...huhuhuhu..sile jangan bermalasan cik kak oiiiii..esok nanti dalam tue sile ajar die rerajin okeh!!!!

btw, dah 5 bulan titewww tawennnn..hehehehehe *biggggggg grin!!* dah 3 bulan lebih nak masuk 4 bulan jugak cinta hati kami berada dalam peyut...Alhamdulillah..semoga sehat selalu...jangan nakal nakal dalam tue..kami tunggu awak kuar nanti ok!!!! :)
sekarang nie masih keje kat Kelana Jaya ngan ongkorea nie and masih berulang dari Semban ke KJ..i olls sangat sangat berdoa si tenit nie akan bersabar ngan ibu dia..yela...carik keja kat Semban melambak dah..tpkan tau jela Semban tue..ongkeja Semban dari umo 20 tawonnnn sampaila 60 tawonnn..tak pepecen lagik..dah mcm mane kite nak keje Semban pulok???huhuhuhu..sape sape ade keje kosong Semban sile la begitauuu eh??? :) 
Alhamdulillah si tenit nie pon baik je dalam tue..alahan masa awal awal dulu takdela sangat..dia nakal bile cukup minggu tue jela sampai kadang kadang takleh mangun ibu eh..hahaha :P hari hari lain ok..makan nak 2 jam sekali..kalau takkkkkkkkkkkkkk..amik ko!!!!!berangin je ku rase..hahahaha..leh jadik monster inc tau!!!! tapi awal awal hari tue ayam langsung xleh makan...ntah nape ntah mual je tgk ayam tue..sardin ponnnnn..huuuuuu.. T___________________________T tau x???itula makanan peberet ibu tau anak???nape tanak makan?????huwaaaaaaa!!!!makan kat restoran mamak pom xlehhhh...ehhhhhhh..babyyyy..awak tau tak ayah awak mamak???hehehee :P nak makan buahhhhhh je!!!!!awal awal haritue hari hari makan kiwiiii...perghhhhh..ibu yg anak mat salleh (mohd salleh), anak yg over mat salleh..hehehehe :P lain lain ok je..tapi Mr Ir Z tue ade je muntah muntah..mual mual..tapi dia cakap makanan tapiiiii orang len makan ape yang dia makan sume elok je...lepas tue makanan umah pulak tue..so, makngah i olls cakap dia yang kene pembawakan..hihihihihi :P tapi dia taknak mengaku...iyerrrrlaaa bang..hehehehe :P 

owhhh..honeymoon ke phuket pom tak cerita kan????hahahaha..best sebab bilik best..tempat bestt..semua la best sane!!!!!nak pergi lagiiiiiii..dah cakap ngan Mr Ir Z tapi dia kate xleh bawak anak sebab merosakkan anak..huuuuuuuuu T_________________________T 

tempat cantikkkkkkk sangattttt!!!!!bile nek moto bonceng belakang Mr Ir Z tepi pantai tue rase macam kat Monte Carlo!!!!hhahahaha..takleh blahhhhh!!!! :P mase pergi snorkeling kan kan kannnnnnnnnnn Mr Ir Z nye cincin kawen terjatuh dalam Lautan Andaman.....huuuuuuuuuu..maka berkuburla cincin itu disana..emo sungguh i olls mase tue..tapi biler pikirkan stupid giler i olls emo ngan dia..sian die nak snorkeling dalam keadaan sedih...sorry beeee!!!! :( laut pon dalam..so, memang takde rezekila..huhuhuhu :P 

pastu pergi Bangla Road..hahahaha..gigih nie carik mane Bangla Road,,wakakakaka..Mr Ir Z taktauuuu pom ape tueeee..wakakakaak..itula die kan biasela lelakiii..kite je yg dok google sane sini nak tengok pasal ape ade sane...hahahaha..diorang tau spende i ade yanggg???hahahaha :P tapi i olls rase takdela extreme sangat sebab mungkin dah penah kene tsunami dulu kan so diorg nari2 kat tiang ajeeee..baju pon xdela seksi sangat...seksi lagik yang bersidai kat tepi lautttt and yang nek boat same same p island hopping ngan kitorg tue...hahahaha..tapi we olls just jalan jalan kat lua jela..dalam taktaula diorang pakai baju ape kan..hahahaha :P huntungggg Mr Ir Z tau dapat binik sporting..siap i olls tukang cakap, bee tengok sane, sane!!!, saneeeeee..hahahaha..tapi ade yang nari nari tue macam bosan je muke..i olls tengok pon tak terliurrr..hahahaha..yang best tengok ade nenet tua ok nari tianggg...kelakar..hahahaha :P 

pastu kenangan takleh lupa kene tahan polis kat sane..sebab kan dok beli souvenir pastu asal dah beli balik bilik tibe tibe teringat ehhhh ade lagi tak beli....hahahaha..last last macam nak senang tanak pusing jauh sebab diorang banyak jalan 1 way so, we olls pon p la menyimpang masuk jalan 1 way nie sebab tengok ramai orang buat kannn..huhuhuhuhu..we olls nek moto somellll,,sekali sampai ujung jalan pak polis dah tunggu...waaaaaaaa T________________________________T dia tanya dari mane pastu terus mintak ic and soh bayar denda,,mane boleh lari..pastu dia amik kunci motot gakkk...aaaaaaaaaa...acahne??? :P sewa motot kene tinggal passport..kalau xpulang motot, xleh dapat passport, xleh balik Mesiaaaaa..uwaaaaaaa..nak tanak p la masuk pondok polis dia..dia cakap kene bayar 1000THB..hueeeeeee..same ngan RM100++, nak tanak kenela p tukar duit kat money changer and bayo...mase p tukar tue ade la sorang mat salleh tanye we olls bape we olls kene..ckpla 1000THB, die ckap die pom same..huhuhuhuhu..and ramaaaaaiiiii giler tourist kene..while local rilek jeee..huhuhuhu..balik tue cite ngan taxi driver die cakap we olls kene tipu ngan polis tue..kalau p balai polis kene 300THB dalam RM30++ jeeee..cissssss!!!!!!ciskek sungguh!!!!! :P 
pastu mase nak balik Mesia tue kan adalah hari yang same MH370 hilang..bangun bangun pagi Mr Ir Z bukak la tv sebab die check fb dok heboh orang cite kan...mase tue dah risau dah nie sebab harinie nak check out nie..heran gak ngape Cik Puan Ibu tak whatsapp ape ape sebab knowing her taula kan dia tue risau macam mane..rupe rupenye adik n ayah sorokkan pasal MH370 takot die risau pasal we olls...sampai airport baru adik and ayah cite..huhuhuhu.. :P we olls pulak mase dalam kapatebang kan mase touch down kat LCCT tibe tibe bau macam benda terbakar and asap semua..semua dalam kapatebang sumeee dah bising bising dah..minah salleh seblah i olls pon same..upe upenye sebab jerebu..hahahahahaa..padahal kat Phuket elok je xde jerebu..
kesimpulannya BESTTTTTTTTT SANNNNGAAAATTTT!!!!! tapi kalau pergi memang kurang pahala pose la pandang sane sini..hahahaha..kedai makanan halal pon we olls tau je mane..sonang jeerrr!!! kekekekeke..

tawonnn depan plissssss!!!!hehehehe :P 

so, some pics before we hugsnkisses..hehehehe :P gambar recycle dari fb jek... :P kan dah cakap acik nie M besoooooo..huuuuu... :P 

eishhhhhh..gambar gedik pulak kua duluuuu..hahahaha :P 

 sebelum and selepas jadi Puan...perasaaan???ilekkkk je..hahahaha :P

Me n Mr Hubby,,,hikkkss.. :P

my familia..my mom side..antara antara mereka yang banyak membantu melancarkan segala mala macam macam hal mase majlis nikah dekat umah and sanding kat MPS..

 eh ehhh..tergedix pulak..hahahaa :P

aicehhhhh...Luqman my photographer i olls mengupkan i olls..hahaha :P

inilaaaa pool and jacuzzi we olls mase honeymoon..best wohhhhh!!!!hahahaha *wink*



hahaha..kan dah cakap semua gambar kat FB..kekeke..kemalasan adalah berganda ganda..ampunkan saya tok ketua..hehehehehe..

okeh..perot dah lapa..nak makannnnnn..daaaaaa~~~*

xXhugsnkissesXx


3 comments:

green apple said...

cantiknya pakai kaler white + turquoise. nampak fresh je.
tahniah :)

jUliANa^sAlLeh said...

thanks kak D!!! :) malu saye blogger famous comment blog saye.. :) sorryla..blog memang asyik berhabuk aje sekarang nie..tue yang lepas 2 bulan baru nampak comment...hihihihi :)

sun99shine said...

Assalam.sis...dulu mse kawen jd x ambil ruzsha sbg andamn ng katering ke..?ini andmn dorg ke.??nk tahu.mcm mane die org punya servise..ok x..??