Friday, July 1, 2011

Cane nak pakai baju KUNING pasni???

tadi my friend post link nie kat FB..

huhu..alamak~~~~~~* cane nie???i olls kan peminat tegar kuning????

ase2 kene tangkap tak??? DANG!!!! sile sedar diri sebab ko bukan ADUN yeks Jujue.. :P LOL!

hihihihihi :P alaaaa~* lekla..kuning tue comey!!!! :P

huhu.. *peace!!!!!*


Polis terus menghambat penyokong BERSIH 2.0 dengan dua lagi pemimpin pembangkang ditangkap kerana memakai kemeja T Bersih pada satu majlis makan malam semalam.

NONEKali ini mangsa mereka adalah ADUN Lukut Ean Yong Ting Sin dan ADUN BahauTeo Kok Seong yang dicekup ketika menghadiri majlis makan malam DAP di Titi, Jelebu, Negri Sembilan.

Menurut twitter Teo, anggota Unit Simpanan Persekutuan (FRU) dan polis telah bersiap sedia untuk menangkap sesiap yang berani memakai baju T BERSIH.

Sebaik keluar dari majlis itu, Teo (bawah, kiri) menulis beliau dan Ean Yong (kanan) “dijemput” untuk merakamkan kenyataan mereka di balai polis Titi.

NONEKatanya lagi, polis juga menggeledah keretanya dan sehelai baju kuning dan DVD kepunyaan ahli parlimen Taiping Nga Kor Ming.

Kedua-dua mereka dilepaskan pada awal pagi ini.

Semalam, polis menangkap ahli parlimen Gopeng Dr Lee Boon Chye dan ADUN Simpang Pulai Chan Ming Kai, bersama dua anggota PKR ketika mereka beramah mesra dengan pengundi di sebuah pasar di Gunung Rapat di Ipoh, Perak.

Lee (bawah, tengah) mendakwa beliau dicekup sebaik tiba sekitar pasar itu dan terus digari serta diheret ke ibu pejabat polis daerah Ipoh.walaupun tidak memakai baju BERSIH tetapi baju yang berwarna kuning.

NONERabu lalu, di Sungai Siput, Perak polis menangkap ADUN Jalong Leong Mei Ming dan ADUN Teja Chang Lih Kang kerana memakai kemeja BERSIH.

Ahad lalu, ahli parlimen Sungai Siput Dr D Jeyakumar dan 14 aktivis PSM ditahan polis di tol Sungai Dua ketika mereka dalam perjalanan ke Pulau Pinang bagi menghadiri majlis bertema "Udahlah...Bersaralah".


xXhugsnkissesXx

0 comments: