Tuesday, June 21, 2011

Choc of my life~~~*


so u olls..nak hint nie..nak adiahhhh~* ngehehehehe...apo kono eh kao nie minah oiiiii????tak pepasal nak mintak adiah nie???nak kato beday eh jauh laie ha...hahahaha :P

saje jela..tibe2 teringat coklat pree dpt admirer bagi kat kwn i olls tue..hiks.. :P so, nak cite kat sini coklat ape yg begitu meninggalkan kesan lam ati i olls..sukeeeee~* tibe2 macam nak balik g borong coklat2 nie sumeeee~* :)

mind u..i olls nye fave nie sume satu rase jeks tao..hihihi :P



1st i olls suke nie..ceklat Cadbury Peppermint nie..sedap!!!!! :P dulu mase sekolah suke pesan kat cikgu kalau cikgu cikgi g Langkawi tao.. T_T sedey awwww..zaman dolu2 sekolah nak g KLCC nak beli tue mcm pikir banyak kali jeks.. (pahadal kao mase balik jeks somban ari sabtu mesti menempel kat Midvalley dating atau teman kawan2 date kan.. :P)..pastue mase masuk Uitm Segamat salu merayau Melaka jumpe kat ape namo eh tue BUM City haaa..ade jual kat kedai tue ceklat fave i olls nie..suke!!!!!tapi sekali nak bali kopak belas2 inggit..huhuhu..dahla sekali p jeks Melaka duit minyak keto tambah tengok wayang yo dah bapo kan..huks..kadang2 beli kadang2 tak beli.. :( tapi kan dulu ade kua gaks Kit Kat ke Cadbury Mint jugak tapi dalam die tak cair..Mint die tue keras..tamao la..saye suke ni!!!!kalau dapat stok sorok dalam almari tamao kasik org!!!!!hahahaha..jahat kan!!!! :P



2nd..nie coklat yg i olls salu beli- Andes Mint..sebab die ade kat pasaraye merate jeks.. :) tapikan..nak beli kene time my mum or dad yg bayau..sebab nie pon rege belas2 jugak...hieee~* sebab segala kepuasan terletak pada coklat yg begini..makan mmg ilang tension weyh!!!!!wa cakap lu!!!!!terbaek der!!!!!hahahaha :P salu makan jimat2 sebab t kalau abis pastue stress cane???sebab kalau nak beli ceklat nie kene beli nie sajek..takleh beli lain dah..(yola..mase tu duit cecukup jeks kan..huuuuu~) :( jadik kesimpulannye tunjuk kat ibu n cakap.."ibu..nie coklat fave along tao..kalau along sh beli ration ibu beli coklat nie tao!!! :)" okeh..itu care spy tak pokai beli coklat ye adik2..tapi ibu lagik pandaila..die beli ration kat Kolo Pilah tue ha..kat Gedung Harian Kuala Pilah tue (skang dah name lain eh), takpon kat Aktif Kolo Pilah jugak..so, tadekla Andes.. :( pandai ibu kan..huuuuuu~*



3rd adelah coklat yg selalu dibeli meneman jiwa rage yg tak teragak2 nak beli sekaligus beli berplastik2 ajeks.. :) ini mmg kehebatan semulajadi yg lahir dlm plastik..adessss ngko Jujue oiiii..ayat tak boleh blah of the year!!!!hahahaha :P cane leh tersuke ceklat nie eks???ibula beli..terus mcm nyum2.. :P ngehehehehe...pastue skali kua iklan kat TV..pastu ckp..alaaaaa..aku dah makan lame dah coklat nie..naif dan poyo nye aku!!!!!!hahahahah :P tapi dulu mase dok kat STJ, kalau ade sape2 dpt outing hari biase mesti nak pesan soh beli Kinder Bueno nie..pastue kalau tadek maka muke akan monyok sebab takdapat sesuatu yg manis bernama Kinder Beuno ek oww..hahahah :P addicted pulak eh ngan bende alah nie..die letak ape eks???takkan spender pulak.. :P


okeh..coklat terakhir adelah "coklat airport" bak kate kawan i olls name Sarah nie..hehehehe..orang kate coklat nie ntok orang dah kawen jeks..tapi sedap la weyh!!!!!!hahahaha..SEYES!!!sebab die ade mint2 kan..sebab tue ngko suke kan..hahahaha :P dalam keping2 tue best, yg mcm panjang2 tue pon best~~~~* :) ish...nak coklat!!!!!!!!!!!!!macam ape jeks nak mengidam2 coklat nie..hieeee~* :P mood giler coklat sudah dtg..ngehehehe...sape bagik i olls after eight i olls simpan bawah bantal tamao kasik org lain..hieeeee..yeler!!!!!! :P nie stok kalau beli pastu dok diam2 ok..dok makan jeks ceklat tue..dah jangan nak makan nasik..terkulat2 ko kat situ..hahahah :P tapikan..rase die same jeks ngan Andes kalau nak ckpla..cume mcm die sebab dark choc so die takdela macam creamy sangat..sesuaila kan ngan mint tue..sedapnyeeeeee!!!!dah..sape plaks nak tolong carikkan kan nie.. *ehem..tulun belikan skalila eks..hahahah :P*

okeh..dah tao ceklat kegemaran i olls???pe lagik..pie la lari cepat tulun belikan..tiada yg lebih baik melainkan u olls menjadi sahabat sejati dengan membelikan ceklat2 ini ntok hamba.. :P

okeh..terase mcm sengal membebel tahap ape ntah..hahaha :P out~~~*

jap2..sebelum tu..satu jeks kan yg bukan mint kan???yg lain mint kan..ye!!!saye suke coklat mint!!!!! :) hehehehe...u olls??? *wink*

xXhugsnkissesXx

4 comments:

Min Min said...

KU BARU HABISKAN SATU BAR COKLAT CADBURRY BLACK FOREST 6 LEKUK TU....
NAK LAGI...HUHUHU

jUliANa^sAlLeh said...

black forest ade gum tue..tamao..lekat kat gg..hehehe :P

Aida azni abd razak said...

peberet saya jugak peppermint tu :)

jUliANa^sAlLeh said...

sedap kan??? :)